Σεισμός στη Συρία: Μητέρα γέννησε το μωρό της στα χαλάσματα κτιρίου και πέθανε –Σώο ανασύρθηκε το βρέφος

    Ημερομηνία:

    Μια ανάσα απέχει η ζωή από τον θάνατο στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, όπως στο Χαλέπι, όπου ο φακός κατέγραψε τη διάσωση ενός μωρού.

    Η μητέρα του έφερε στον κόσμο το μωρό της εγκλωβισμένη στα ερείπια κτιρίου που ισοπέδωσε ο φονικός σεισμός στην ήδη ρημαγμένη από τον εμφύλιο μεγαλούπολη της Συρίας, αλλά άφησε εκεί την τελευταία της πνοή.

    Ωστόσο, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό το μωρό, όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανήρτησε δημοσιογράφος στο Twitter, όπου διακρίνεται ένας άνδρας να μεταφέρει το νεογνό σε ασφάλεια.

    GLEARNET

    Εκατοντάδες οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες στα χαλάσματα κτιρίων στη Συρία, που γκρέμισαν σαν χάρτινους πύργους οι δύο φονικοί σεισμοί που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας της συριακής αντιπολίτευσης.

    Ο Ραέντ αλ Σάλεχ των “White Helmets” απηύθυνε δραματική έκκληση για διεθνή βοήθεια καθώς ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τους εγκλωβισμένους.

    Στη Συρία έχουν σκοτωθεί από τους σεισμούς 733 άτομα σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και άλλα 656 σε περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ. Ανθρωπιστική βοήθεια έχουν στείλει η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Ρωσία και η Κίνα.

    Αλλά οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Συρία είναι ιδιαίτερα δυσχερείς λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τον εμφύλιο, την αστάθεια πολλών κτιρίων και τις ελείψεις υποδομών, ενώ το έργο των διασωστών, όπως και στην Τουρκία, δυσχεραίνουν και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλλάζουν οι προτιμήσεις του πλούτου – Από προϊόντα σε ταξίδια πολυτελείας

    Ενα χάσμα αναδύεται στον κλάδο της πολυτέλειας. Από τη...

    Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο συνεργός της διπλής δολοφονίας

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο διπλό φονικό της Φοινικούντας...

    “Πράσινο φως” για το νέο ΚΤΕΛ: Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόµους – ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

    Το «πράσινο φως» άναψε η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτικής...

    Οι Κανίβαλοι των Άνδεων – Η σκοτεινή πλευρά ενός «θαύματος»

    13 Οκτωβρίου 1972 Ήταν Παρασκευή και 13 όταν η πτήση...