Self test: Σήμερα οι διευκρινίσεις από την Επιτροπή για την χρήση τους – Πώς θα γίνουν το όπλο μας για επιστροφή στην κανονικότητα

    Ημερομηνία:

    Παρουσίαση των προδιαγραφών που θα πρέπει να πληρούν τα self-test θα παρουσιαστεί στην σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

    Συγκεκριμένα μία εβδομάδα μετά από την ανακοίνωση πως τα self test θα μπουν στις ζωές μας από τις αρχές Απριλίου, οι ειδικοί της Επιτροπής αναμένεται να αξιολογήσουν  την στρατηγική των self test στο σπίτι, αλλά και γενικότερα το σχέδιο ώστε το testing να γίνει το βασικό μας όπλο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

    Σημειώνεται πως ένα πρώτο προσχέδιο για τα self test έχει δημιουργηθεί ήδη από την Επιτροπή των Επιδημιολόγων η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη. Σήμερα λοιπόν θα τεθούν επί τάπητος όλα τα πρακτικά ζητήματα σχετικά με τα test και έτσι θα δημιουργηθεί ένας «οδικός χάρτης» για την χρήση του από τους πολίτες.

    Οι ειδικοί επισημαίνουν πάντως ότι το testing θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στην καινούρια στρατηγική απέναντι στον ιό.

    Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στις 18:00 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

    Είναι φανερό άλλωστε πως προέκυψαν αρκετά ερωτήματα μετά την παρουσίαση του σχεδίου για τα self test από τον υφυπουργώ παρά τοην πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

    Συγκεκριμένα, ενώ στην αρχή είχε αναφερθεί πως τα self test δεν θα δηλώνονται πουθενά και πως οι πολίτες σε περίπτωση που βγουν θετικοί θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΟΔΥ και στον φαρμακοποιό τους, φαίνεται πως πλέον αυτό δεν θα ισχύει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκεται μία ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να δηλώνονται τα αποτελέσματα των test και κυρίως αυτών που είναι θετικά.

    Στόχος είναι δηλαδή η κατάγραφη όσων βρίσκονται θετικοί στο self test σε ειδικοί πλατφόρμα, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό τα κρούσματα αυτά θα προσμετρώνται ήδη στα κρούσματα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

    Υπενθυμίζεται πως για την προμήθεια self test έχει ξεκινήσει σχετικός διαγωνισμός διάρκειας τριών ημερών και σε πρώτη φάση η χώρα μας θα προμηθευτεί 10 εκατ. ρινικά τεστ και τεστ σιελού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καύσωνας: Το σύμπτωμα στα χέρια που δείχνει ότι κινδυνεύετε από θερμοπληξία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%83%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bc%cf%80%cf%84%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%af/

    Ιωάννα Τούνη: Διακοπές στη Χαλκιδική με τον μικρό της γιο, Πάρη

    Η Ιωάννα Τούνη έκανε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές...

    Ο Ορφέας Αυγουστίδης στο σινεμά ως Σορίν Ματέι – Ο μακελάρης της οδού Νιόβης

    Μπορεί από την εταιρία παραγωγής Tanweer να έχει ανακοινωθεί...

    Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, δυόσμο και πιπεριά chili

    Οι σαλάτες αποτελούν την τέλεια λύση για τα γεύματά μας, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.Μας δροσίζουν, μας ενυδατώνουν και...