Σέρρες: Απεγνωσμένοι κάτοικοι έκαναν λιτανεία… για να βρέξει – «Η μόνη μας ελπίδα ο Θεός» – ΒΙΝΤΕΟ

    Ημερομηνία:

    Σε μία ασυνήθιστη και πρωτότυπη τελετή προχώρησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου (20/7) οι κάτοικοι στην κοινότητα Δραβήσκου του Δήμου Νέας Ζίχνης στις Σέρρες, οι οποίοι έκαναν λιτανεία για να βρέξει.

    Φλίγκος

    Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι και οι αγρότες της περιοχής πλήττονται από την ξηρασία. Όπως αναφέρει το serres24.gr, μαζί με τον ιερέα Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου κατευθύνθηκαν στον ποταμό Αγγίτη και τέλεσαν λιτανεία.

    Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Ζίχνης, Κώστας Νταράκης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Εκ μέρος όλων θέλω να ευχαριστήσω τον πάτερ Panagiotis Giazitzoglou για την τέλεση της λιτανείας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους ακολούθησαν περπατώντας μέσα στον καύσωνα από το χωριό μέχρι τον ποταμό Αγγίτη. Ο προφήτης Ηλίας να πρεσβεύει για ολους μας. Υ.Σ οι τοπικοί άρχοντες δεν εμφανίστηκαν τους δικαιολογώ θα ήταν κουρασμένοι από το χθεσινό πάρτι».

    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19-5-2025

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΗΡΑ ΠΑΝ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΤΩΝ 87  ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...

    Γάζα: Τουλάχιστον 146 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ένα 24ωρο

    Ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με στόχο την εκεχειρία στη Γάζα...

    Eurovision 2025 – Nemo: Εμφανίστηκε με εντυπωσιακό λευκό φόρεμα στον μεγάλο τελικό

    Το Nemo Mettler, το οποίο εκπροσώπησε πέρυσι την Ελβετία στην Eurovision και κατέκτησε...

    ΠΑΤΡΑ: Με κοκαϊνη… στην θήκη του κινητού! Αυξάνεται η χρήση

    Mέχρι και στη θήκη του κινητού βάζουν οι χρήστες...