Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη στο σχολείο

    Ημερομηνία:

    Ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στις Σέρρες, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 11χρονο μαθητή, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο (6 και 10 ετών).

    Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

    Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

    Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Από το Ίσωμα Τριταίας η 47χρονη Γιώτα που βρήκε τραγικό τέλος στο λιμάνι της Πάτρας – Την Τρίτη η κηδεία της

    Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι...

    ΠΑΤΡΑ: Εσκαβαν στον Ομπλό για λίρες ή αρχαία – Τι βρέθηκε

    Ίχνη λαθρανασκαφής "έδειξε" αυτοψία υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας,...

    Victoria Sponge Cake: Αφράτο παντεσπάνι με κρέμα και μαρμελάδα

    Η Βασίλισσα Βικτόρια ήταν γνωστή γλυκατζού. Ήθελε πάντα κάτι γλυκό, κέικ ή μπισκότα, για...

    Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην περιοχή της Ναυπακτίας

    Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι...