Σήμερα η Πανσέληνος του Αυγούστου: Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους

    Ημερομηνία:

     Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού.

    Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της αυγουστιάτικης Πανσελήνου (12 Αυγούστου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

    Υπενθυμίζεται ότι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή διοργάνωση θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις στις 11 Αυγούστου, καθώς επίσης και στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει κυρίως συναυλίες, αλλά και θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές, προβολές, αστροπαρατήρηση και ξεναγήσεις, πολλές εκ των οποίων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους.

    Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη.

    Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ εδώ.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν σύντροφο

    Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν σύντροφο για μία μακροχρόνια σχέση,...

    Πώς να διακόψετε κάποιον που μιλάει ασταμάτητα – Τρεις τρόποι και παραδείγματα

    Συχνά, κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης ή κοινωνικής...

    ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ τις 8 περιοχές που θα μείνουν χωρίς νερό το πρωί της Τετάρτης

    Πλημμελής έως και  πλήρης διακοπή υδροδότησης λόγω επείγουσας εργασίας...