flamis.gr

Σκηνικό παράκρουσης σε σχολεία και νοσοκομεία: «Βροχή» μηνύσεων και εκταφές από τους αρνητές

Τείχος προστασίας απέναντι σε περιστατικά «καταδίωξης» γιατρώνυγειονομικών και εκπαιδευτικών από αρνητές των εμβολίων στήνουν κυβέρνηση και Δικαιοσύνη, καθώς μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι μηνυτήριες αναφορές προς δημόσιους λειτουργούς που εφαρμόζουν το νόμο περί προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Αντιεμβολιαστές, πρωτίστως γονείς μαθητριών και μαθητών, αλλά και δευτερευόντως ασθενείς και συγγενείς νοσηλευόμενων δε διστάζουν να μηνύουν εκπαιδευτικούς και γιατρούς αντίστοιχα, στέλνοντάς τους στο αυτόφωρο με κάθε λογής αιτιολογία. Σε όσα έχουν καταγραφεί στα βιβλία συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες ημέρες, προκύπτουν καταγγελίες ακόμη και για «βασανισμούς, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» έως και «έσχατη προδοσία», καθώς υπόδειγμα «έγκλησης» διοχετεύεται προς… αντιγραφή-επικόλληση μεταξύ των αρνητών μέσω διαδικτύου.

Δηλώσεις του πατέρα αρνητή της μάσκας και των σελφ τεστ

 

Από τα πρωτοφανή περιστατικά δε λείπουν και εκείνα, στα οποία οι αρνητές του εμβολιασμού περνούν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας μάλιστα αποζημιώσεις μαμούθ, όπως στην περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου γονέας όχι μόνο αρνήθηκε να προμηθεύσει με μάσκα και self test το παιδί του, για να προσέλθει κανονικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά καταφέρθηκε κατά της Διευθύντριας του σχολείου, αξιώνοντας να του καταβάλει 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

 

«Είμαστε τρελοκομείο πια!» αναφώνησε ο Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου ΥγείαςΜάριος Λαζανάς, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως εκτός από τους γιατρούς υπό διωγμό από τους αρνητές, στην Αθήνα έχουν ληφθεί τρεις αποφάσεις για εκταφές, προκειμένου οι συγγενείς και οικείοι να διαπιστώσουν αν οι νεκροί έχουν πεθάνει όντως από κορονοϊό, έχοντας μηνύσει την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, η άλλη όψη του νομίσματος του αντιεμβολιαστικού «κινήματος» εντοπίζεται ακόμη και σε δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ αφορά σε μπαράζ εικονικών εμβολιασμών, οι οποίοι πραγματοποιούνται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν χθες τρεις γυναίκες, εκ των οποίων μία 75χρονη γιατρός – πλαστικός χειρουργός, η οποία προσήλθε στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας με τη γραμματέα της, για να εμβολιαστεί εικονικά. Με τη βοήθεια νοσηλεύτριας της δομής, απέσπασαν τα σχετικά έγγραφα, αλλά η δόση του εμβολίου κατέληξε στο πάτωμα και οι τρεις εμπλεκόμενες τελικά στα χέρια της Αστυνομίας.

Καθώς τα φαινόμενα «ανυπακοής», προπηλακισμών, αλλά και εικονικών εμβολιασμών πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φραγμό στον παραλογισμό επιχειρούν κυβέρνηση και Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η ψυχραιμία και η κοινή λογική. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε χθες από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, στο εξής και εφόσον προκύπτει κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, από την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, αφαιρείται το στάδιο της μετάβασης των εκπαιδευτικών στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, με δεδομένο ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί αφενός η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και αφετέρου η προάσπιση του αδιασάλευτου της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και προστριβές.

«Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας πως «στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία».

Στη Βουλή το αυτόφωρο

Comments are closed.