Σώος περισυνελέγη ο Έλληνας ένοπλος φρουρός του Eternity C – Ήταν πάνω από 24 ώρες στη θάλασσα

    Ημερομηνία:

    Σώο εντόπισαν και περισυνέλεξαν από τη θάλασσα τον Έλληνα ένοπλο φρουρό του πλοίου «Eternity C» οι άνδρες της ιδιωτικής βρετανικής εταιρείας AMBREY, μέλος της οποίας είναι και ο αδελφός του διασωθέντα. Πρόκειται για εξειδικευμένη εταιρεία παγκόσμιας ναυτικής ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων με την οποία υπέγραψε συμφωνία η πλοιοκτήτρια εταιρεία για τη διάσωση των ναυτικών της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι ειδικοί φρουροί περισυνέλεξαν και άλλα μέλη του πληρώματος, ο αριθμός των οποίων έως τώρα είναι άγνωστος. Υπάρχουν όμως αγνοούμενοι. Στο μεταξύ οι Χούθι κρατούν έξι μέλη του πληρώματος ομήρους.

    Δείτε βίντεο από την επίθεση στο πλοίο:

     

    Όπως έγραψε χθες το protothema.gr, ο Έλληνας φρουρός εγκατέλειψε τελευταίος το πλοίο, μαζί με τον Φιλιππινέζο πλοίαρχο, όταν το Eternity C είχε ήδη αρχίσει να βυθίζεται. Το στοιχείο αυτό προέκυψε από τις μαρτυρίες των έξι πρώτων μελών του πληρώματος που διασώθηκαν και περισυνελέγησαν.

    Το Πολεμικό Ναυτικό των Χούθι, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατιωτικού εκπροσώπου τους, ανταποκρίθηκε προκειμένου να διασώσει και να παράσχει ιατρική φροντίδα σε ορισμένους από τους ναυτικούς, μεταφέροντάς τους σε ασφαλή τοποθεσία. Δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ποιοι κρατούνται.

    Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα, περίπου 50 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, όταν το Eternity C δέχθηκε πυρά και πλωτά drones, καθώς και επίθεση από ενόπλους σε ταχύπλοα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι… πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο σαν την Αίτνα»

    Η Ντιλέτα Λεότα είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην αθλητική δημοσιογραφία....

    Καλύτερη ταινία η «μία μάχη μετά την άλλη» στα BAFTA, η λίστα των νικητών

    Η ταινία «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του...

    Κοντοσούβλι 130 μέτρων για ρεκόρ Γκίνες στην Αμφίκλεια

    Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στην Αμφίκλεια, όπου στήθηκε μία γιγάντια σούβλα...

    Νομικοί στηρίζουν τον Πατρινό γιατρό Δημήτρη Ζιαζιά

    Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει...