SOS για φονικότερες πανδημίες από τον γιατρό που ανακάλυψε τον Έμπολα!

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    O γιατρός που ανακάλυψε τον Eμπολα προειδοποιεί ότι περισσότερες πανδημίες και μάλιστα πιο θανατηφόρες από τον Covid-19 θα απειλούν πλέον την ανθρωπότητα. Ο καθηγητής Ζαν Ζακ Μουγιέμπε Ταμφούμ, ο οποίος συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα που ασχολήθηκε με την πρώτη επιδημία Εμπολα το 1976, φοβάται ότι τα δάση της Αφρικής θα αποτελέσουν το έδαφος όπου θα γεννηθούν νέοι θανατηφόροι ιοί. «Είμαστε σ’ έναν κόσμο όπου νέοι παθογόνοι οργανισμοί θα εμφανιστούν και αυτό αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα» δήλωσε στο CNN.

    Οι ερευνητές δίνουν τώρα τη μάχη για να προετοιμαστούν έναντι της «Νόσου Χ», ενός παθογόνου που μπορεί να εξαπλωθεί στον πλανήτη το ίδιο γρήγορα με τον νέο κορονοϊό και να έχει τη σοκαριστική θνητότητα του Εμπολα. Όταν ήταν νεαρός ερευνητής, ο Μουγιέμπε είχε πάρει δείγματα αίματος από τα πρώτα θύματα της τότε άγνωστης ασθένειας, που σκότωνε εννέα στους δέκα ασθενείς. Αυτά τα δείγματα στάλθηκαν στη Δημοκρατία του Κονγκό σε επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο που εντόπισαν το μικρόβιο και του έδωσαν το όνομα του ποταμού Εμπολα. Εκτιμάται ότι αυτός ο ιός, που προκαλεί εμετούς και εσωτερική αιμορραγία, εξαπλώθηκε στους ανθρώπους από ένα ζώο, πιθανόν μια νυχτερίδα.

    Ο καθηγητής Μουγιέμπε, ο οποίος τώρα διοικεί το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Ερευνας στην Κινσάσα, προειδοποιεί ότι θα προκύψουν και άλλες ζωονοσογόνοι ασθένειες, όπως ονομάζονται αυτές που μεταδίδονται μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Και η αιτία είναι η όλο και μεγαλύτερη παρέμβαση του ανθρώπου στη Φύση!

    Ασθένειες

    «Αν πας σε ένα δάσος, θα αλλάξεις το οικολογικό περιβάλλον, οπότε τα έντομα και τα ποντίκια θα φύγουν από εκεί και θα πάνε στα χωριά. Έτσι γίνεται η μετάδοση ενός ιού, των νέων παθογόνων» εξήγησε.

    Όλο και περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν ότι η καταστροφή της βιοποικιλότητας από τον άνθρωπο είναι αυτή που θα δημιουργήσει συνθήκες για νέους ιούς και ασθένειες, όπως ο νέος κορονοϊός. Τέτοιες συνθήκες δημιουργούν και οι υπαίθριες αγορές. Ένα από τα βασικά εξαγωγικά προϊόντα του Κονγκό είναι το κρέας από κροκόδειλους, χιμπαντζήδες και άλλα εξωτικά ζώα, που σφαγιάζονται και πωλούνται σε υπαίθριες αγορές. Οποιοδήποτε από αυτά τα ζώα μπορεί να έχει κάποιον επικίνδυνο νέο ιό, που θα καραδοκεί να περάσει στους ανθρώπους, προειδοποιεί ο ειδικός.

    GYMALL

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η 85χρονη στην Καρδίτσα που εντοπίστηκε χωρίς κεφάλι είχε πεθάνει πριν την κατασπαράξει ο λύκος

    Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι με την 85χρονη...

    ANΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: Συγκλονίζει το μήνυμά του για την ενοχή της Πισπιρίγκου – ΦΩΤΟ

    Εγραψε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης μετά την απόφαση για...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Η πρώτη αντίδραση της Πισπιρίγκου όταν άκουσε την απόφαση

    Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα...

    Μαρίνα Σάττι: Απάντησε σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι»

    Η Μαρίνα Σάττι έκανε ένα live στο Instagram και έδωσε με...