Σούπα καρότου με τζίντζερ

    Ημερομηνία:

    Με έντονα γλυκιά γεύση και πλούσιο πορτοκαλί χρώμα, τα καρότα είναι ίσως οι πιο γνωστές ρίζες. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Συγκεκριμένα, συμμετέχει στην παραγωγή και τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε μια θρεπτική σούπα καρότου.

    Υλικά για 4 μερίδες

    1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

    2 κύβοι με ζωμό λαχανικών

    50 γρ. βούτυρο πλήρες

    50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη

    αλατοπίπερο

    Διαδικασία

    Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε πρώτα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσουν τα καρότα, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με ένα μπλέντερ χειρός. Αν η σούπα μάς φανεί πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Όση ώρα πολτοποιούμε ρίχνουμε και το τζίντζερ. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας όσο αλατοπίπερο κρίνουμε ότι χρειάζεται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Προφυλακιστέος ο προπονητής βόλεϊ για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης

    Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 72χρονος παράγοντας...

    Πλασματικά έτη: Δύο ταχύτητες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

    Το ισχύον καθεστώς πλασματικών ετών φέρνει δύο ταχύτητες στη συνταξιοδότηση, δημιουργώντας...

    Ηχηρό μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα με δύο ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού νότια της Κρήτης

    Ηχηρό μήνυμα απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας στην...

    Στα όρια τους τα νοικοκυριά: 6 στους 10 μόλις που τα βγάζουν πέρα τον μήνα

    Εξι στους δέκα καταναλωτές στην Ελλάδα δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν...