Σούπα καρότου με τζίντζερ

    Ημερομηνία:

    Με έντονα γλυκιά γεύση και πλούσιο πορτοκαλί χρώμα, τα καρότα είναι ίσως οι πιο γνωστές ρίζες. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Συγκεκριμένα, συμμετέχει στην παραγωγή και τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε μια θρεπτική σούπα καρότου.

    Υλικά για 4 μερίδες

    1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

    2 κύβοι με ζωμό λαχανικών

    50 γρ. βούτυρο πλήρες

    50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη

    αλατοπίπερο

    Διαδικασία

    Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε πρώτα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσουν τα καρότα, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με ένα μπλέντερ χειρός. Αν η σούπα μάς φανεί πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Όση ώρα πολτοποιούμε ρίχνουμε και το τζίντζερ. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας όσο αλατοπίπερο κρίνουμε ότι χρειάζεται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λευκάδα: Μάχη ζωής για την 24χρονη που κατέρρευσε αφότου δέχθηκε πρόταση γάμου

    Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 05/07 στη...

    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβαν ηλικιωμένες σε ΑΤΜ – 74 υποθέσεις και 120.000 ευρώ η λεία

    Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα γυναικών που έστηναν ενέδρες κοντά σε ΑΤΜ έξω από τράπεζες και...