Σούπα καρότου με τζίντζερ

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Με έντονα γλυκιά γεύση και πλούσιο πορτοκαλί χρώμα, τα καρότα είναι ίσως οι πιο γνωστές ρίζες. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Συγκεκριμένα, συμμετέχει στην παραγωγή και τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε μια θρεπτική σούπα καρότου.

    Υλικά για 4 μερίδες

    1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

    GYMALL

    2 κύβοι με ζωμό λαχανικών

    50 γρ. βούτυρο πλήρες

    50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη

    αλατοπίπερο

    Διαδικασία

    Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε πρώτα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσουν τα καρότα, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με ένα μπλέντερ χειρός. Αν η σούπα μάς φανεί πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Όση ώρα πολτοποιούμε ρίχνουμε και το τζίντζερ. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας όσο αλατοπίπερο κρίνουμε ότι χρειάζεται.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλάβρυτα: Προετοιμάζουν άνοιγμα της γραμμής του Οδοντωτού

    Την προσδοκία του ότι ο οδοντωτός σιδηρόδρομος θα επαναλειτουργήσει...

    Τερματοφύλακας στο Ιράν τιμωρήθηκε γιατί αγκάλιασε γυναίκα στο γήπεδο! – Δείτε βίντεο

    Η παρουσία των γυναικών στα αθλητικά δρώμενα και δη...

    Eurovision: Η Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει το 12άρι της Ελλάδας

    Tο 12άρι της Ελλάδας, στον Μεγάλο Τελικό της 68ης Eurovision,...

    Φλόριντα: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια

    Μόνο με τα γυμνά του χέρια και με μια...