Σουπιές με μανέστρα: Συνταγή για νηστίσιμο μοναστηριακό φαγητό

    Ημερομηνία:

    Χορταστικό, απλό και νόστιμο, φαγητό με ρίζες στην μοναστηριακή κουζίνα.

    Φυσικά είναι νηστίσιμο, οπότε είναι μια καλή επιλογή για το τραπέζι τόσο της καθημερινής όσο και της Κυριακής.

    Το πιο εύκολο, είναι να πάρουμε καθαρισμένες και κομμένες τις σουπιές, αλλά αν είμαστε άνετοι με το καθάρισμά τους, οι φρέσκιες σουπιές θα γίνουν λίγο πιο νόστιμες.

    Το φαγητό μας τελειώνει στον φούρνο, όπου ψήνεται και το κριθαράκι, για λίγα λεπτά και έτσι παραμένει σπυρωτό.

    Υλικά:

    • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
    • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες (αν είναι κατεψυγμένες, τις αφήνουμε στη συντήρηση από το βράδυ να ξεπαγώσουν)
    • 3 ξερά κρεμμύδια
    • 200 γρ. λάδι
    • αλάτι-πιπέρι
    • κοκκινοπίπερο
    • κύμινο
    • 3 κουταλιές τοματοπελτέ
    ICECAP

    Εκτέλεση:

    Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις σουπιές στο λάδι.

    Έπειτα ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και ο πιπέρι.

    Προσθέτουμε 1 λίτρο βραστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

    Μεταφέρουμε τις σουπιές, με τα υγρά της κατσαρόλας, σε ταψί ή πυρέξ ή σε πήλινο.

    Εκεί ρίχνουμε και τη μανέστρα, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 6 λεπτά.

    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ξύσμα λεμόνι, προαιρετικά, για λίγη φρεσκάδα.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα

    Τα σκήπτρα συνεχίζει να κρατάει και το 2025 ο...

    Αγορά εργασίας: Μειώνονται οι 30ρηδες, αυξάνονται οι 65ρηδες

    Γκριζάρει επικίνδυνα η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, όπως προκύπτει...

    Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πότε θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι σε Γυμνάσια και Λύκεια

    Πλησιάζουν οι ημερομηνίες-ορόσημα για τη λήξη των μαθημάτων στα...