«Σούσι» από τη Δυτική Ελλάδα – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Έναν πρωτότυπο τρόπο ανάδειξης των προϊόντων και αλιευμάτων της Δυτικής Ελλάδος επέλεξε η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, χθες όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο 17, stand 5, παρακολούθησαν το πιο μοναδικό μαγειρικό session που “πάντρεψε” τον αλιευτικό πλούτο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την ιαπωνική κουζίνα. Το nori στα maki rolls αντικαταστάθηκαν από αμπελόφυλλα και “γέμισαν” με λαβράκι από την λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, τo inside out παρασκευάστηκε με γαριδάκι Ψαθοπύργου, τα nigiri έγιναν με χέλι από το Μεσολόγγι και τσιπούρα από το Αιτωλικό, ενώ οι πέστροφες του Πλανητέρου Καλαβρύτων “κόπηκαν” σε sashimi.

    Όσοι το έζησαν και το γεύτηκαν είχαν σίγουρα μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα 4 ζώδια που ξαναγράφουν την ιστορία της αγάπης τους

    Την περίοδο μέχρι τα μέσα του Απριλίου, τέσσερα ζώδια θα έχουν την...

    Cottage cheese, φέτα, γραβιέρα, παρμεζάνα – Πόση πρωτεΐνη και ασβέστιο περιέχουν;

    Αρχικά, το Cottage cheese είναι ένα τυρί το οποίο...

    Ποιες αυξήσεις θα δουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2026

    Το 2026 αποτελεί την τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατά την...

    Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν στα ορεινά της Ηπείρου – Ζημιές σε καλλιέργειες, δρόμους και γέφυρες

    Περισσότερα από 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν στα ορεινά της Ηπείρου, σύμφωνα με...