Σουτζουκάκια σμυρναίικα ψημένα στον φούρνο

    Ημερομηνία:

    Τα σουτζουκάκια είναι παραδοσιακό και μαμαδίστικο φαγητό, δηλαδή φαγητό που προσφέρουμε σε αυτούς που αγαπάμε.

    Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, που σερβίρει 4 άτομα, τα σουτζουκάκια, αφού τηγανιστούν, ψήνονται με τη σάλτσα τους, στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα.

    Tip: τα σουτζουκάκια μας, θέλουν καλό ζύμωμα με τα δύο χέρια, για περίπου ένα δεκάλεπτο.

    Tip 2: Σερβίρουμε με βουτυράτο πιλάφι, που εμπλουτίζουμε, αν μας αρέσει, με καβουρδισμένα κουκουνάρια, ή με αφράτο πουρέ.

    Υλικά:

    Για τα σουτζουκάκια:

    • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
    • 2 αυγά
    • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • 60 ml κόκκινο γλυκό κρασί, (Μαυροδάφνη)
    • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, τριμμένο
    • 3 φέτες (90 γρ.) λευκό ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό, καλά στυμμένο και θρυμματισμένο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λάδι για το τηγάνισμα
    GLEARNET

    Για τη σάλτσα:

    • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
    • 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (πασάτα)
    • 1 κουτ. σούπας πελτέ
    • 3-4 ολόκληροι κόκκοι μπαχάρι
    • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
    • 40 ml ελαιόλαδο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Ξεκινάμε ζυμώνοντας τα σουτζουκάκια και όλα τα υλικά για αυτά, με τα δύο χέρια, ώστε το μείγμα μας να γίνει αφράτο. Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα, 6-8 εκατοστά μήκος και 2-4 εκατοστά πλάτος.

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι, να καλυφθεί το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε δόσεις για 3-4 λεπτά (η κάθε δόση), γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μέτριο ταψί.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

    Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει. Περιλούζουμε με αυτήν τα σουτζουκάκια στο ταψί.

    Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλλάζουν οι προτιμήσεις του πλούτου – Από προϊόντα σε ταξίδια πολυτελείας

    Ενα χάσμα αναδύεται στον κλάδο της πολυτέλειας. Από τη...

    Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί ο συνεργός της διπλής δολοφονίας

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο διπλό φονικό της Φοινικούντας...

    “Πράσινο φως” για το νέο ΚΤΕΛ: Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία στους δρόµους – ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

    Το «πράσινο φως» άναψε η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Πελοποννήσου, ∆υτικής...

    Οι Κανίβαλοι των Άνδεων – Η σκοτεινή πλευρά ενός «θαύματος»

    13 Οκτωβρίου 1972 Ήταν Παρασκευή και 13 όταν η πτήση...