Σπαγγέτι με χταπόδι, κουκουνάρι και σταφίδες

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
    • 60γρ. κουκουνάρι
    • 60ml λευκό κρασί
    • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
    • 3 πλοκάμια χταποδιού, βρασμένα*
    • 40γρ. σταφίδες μαύρες
    • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 500γρ. σπαγγέτι
    • 30γρ. βούτυρο
    • 50γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
    • ανθό αλατιού, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
    • Βάζετε τα πλοκάμια (ή ολόκληρο το χταπόδι καθαρισμένο) σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, με 1/2 φλιτζάνι νερό – όχι παραπάνω γιατί θα βγάλουν και αυτά νερό. Ωστόσο, αν εξατμιστεί το νερό και δεν έχουν μαγειρευτεί τελείως, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον. Στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε, αφαιρείτε τη μεμβράνη που τα περιβάλλει και τα κόβετε σε ροδέλες.
    ICECAP

    Μια μακαρονάδα με χταπόδι, που θα σάς κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε καλοκαιρινή ραστώνη απολαμβάνοντάς την σε ταβερνάκι δίπλα στο κύμα.

    Βήμα 1

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το κουκουνάρι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

    Βήμα 2

    Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τις ντομάτες αφήνοντάς τες να πάρουν βράση. Προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε λεπτές φέτες, τις σταφίδες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει και να μελώσει.

    Βήμα 3

    Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατ’ατε 2 φλιτζάνια από το νερό όπου έβρασαν. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χταπόδι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά επιπλέον, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.

    Βήμα 4

    Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε το κρύο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΡΕΤΡΟ: Οταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αποθέωνε…. τον Ιωάννη Μεταξά – ΦΩΤΟ

    Την προπαραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς του 1939, καταφθάνει στην...

    Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε πίτσα, σύμφωνα με τους επιστήμονες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%b5%cf%8d%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%b5-%cf%80%ce%af/

    Στη φυλακή 32χρονος προπονητής για γενετήσιες πράξεις με 14χρονη μαθήτριά του στη Θεσσαλονίκη

    Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 32χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών...

    Νία Βαρντάλος: Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας είναι η οικογένεια

    Αποκλειστική συνέντευξη στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο έδωσε η Νία Βαρντάλος. Η...