Στα 6,6 εκατ. η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος με +4% έναντι του 2019

    Ημερομηνία:

    Παγιώνονται μήνα με το μήνα οι θετικές επιδόσεις του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας με επιδόσεις πλέον πάνω από το 2019, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος έτους, με την ανάκαμψη του Αθήνας ως τουριστικού προορισμού στα προ πανδημίας επίπεδα να είναι πλέον γεγονός με βάση τις αεροπορικές αφίξεις.

    Ειδικότερα, για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου του τρέχοντος έτους, η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διαμορφώθηκε σε επίπεδα πάνω από τα 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τα φετινά νούμερα δεν μπορεί να είναι τόσο συγκρίσιμα με αυτά του 2022, δεδομένου ότι στο ξεκίνημα της περυσινής χρονιάς ίσχυαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω Covid 19.

    Ενισχυμένα είναι τα νούμερα ειδικά του Απριλίου, με μία συνολική επιβατική κίνηση που ανήλθε σε 2,14 εκατ. επιβάτες φέτος, έχοντας σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο κατά 7,6% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019. Η περίοδος του Πάσχα ήταν ο οδηγός για την επίσης εντυπωσιακή άνοδο της κίνησης εσωτερικού, αποδεικνύοντας ότι οι Ελληνες έχουν επιστρέψει -και με το παραπάνω- στα αεροπορικά ταξίδια στη χώρα τους: Είναι ενδεικτικό ότι για το μήνα Απρίλιο, με 661 χιλιάδες επιβάτες η κίνηση εσωτερικού εμφανίζεται αυξημένη κατά 15,3% έναντι του Απριλίου του 2019, ενώ αύξηση για τον ίδιο μήνα σημείωσε και η κίνηση εξωτερικού λίγο κάτω από τα επίπεδα των 1,5 εκατ. επιβατών- για την ακρίβεια 1,476 εκατ.- νούμερο αυξημένο κατά 4,4% έναντι του Απριλίου του 2019.

    Σε επίπεδο τετραμήνου, για το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019, κατά 5,2% και 3,4%, αντίστοιχα με τη μερίδα του λέοντος να απορροφά το δίκτυο εξωτερικού: Ειδικότερα, από το σύνολο των 6,6 εκατ. επιβατών του πρώτου τετραμήνου του έτους τα 4,526 εκατομμύρια επιβάτες αφορούν το δίκτυο εξωτερικού και τα υπόλοιπα 2,09 εκατ. την επιβατική κίνηση εσωτερικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Χαράλαμπος Μπονάνος στην Τελετή έναρξης ναυτικής εβδομάδας 2025 – ΦΩΤΟ

    Εγραψε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος: Τελετή έναρξης ναυτικής εβδομάδας...

    Επιστολή Αλεξόπουλου στον υπουργό Υποδομών για τη συντήρηση της Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου

    Tην επιτακτική ανάγκη συντήρησης και αναβάθμισης της Π.Ε.Ο. Πατρών-...

    Αντώνης Χαροκόπος: “Τα παιδιά με αυτισμό και οι οικογένειές τους μένουν πάλι πίσω”

    Ο Αντώνης Χαροκόπος, Γ’ Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ, Πρόεδρος Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε....

    Κ. Σβόλης: Χαμένα έσοδα για τον Δήμο Πατρέων και η κυβίστηση της Δημοτικής Αρχής

    Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη-Κώστας Σβόλης” αναφέρεται: Το...