Στην Αίγυπτο ο Ανδρέας Κατσανιώτης -Τριμερής Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου για θέματα Διασποράς

    Ημερομηνία:

    Επίσκεψη στην Αίγυπτο πραγματοποιεί από σήμερα 14/11 έως τις 17 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου για θέματα Διασποράς.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι τρεις χώρες τον Οκτώβριο του 2021.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατσανιώτης θα συζητήσει με την Αιγύπτια ομόλογό του, υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων Σόχα Γκέντι (Soha Gendy) και με τον Κύπριο επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, τη συνέχιση του προγράμματος «Νόστος» και την περαιτέρω ενθάρρυνση πρωτοβουλιών με οργανώσεις Διασποράς των τριών χωρών, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Νότιο Αφρική, την Γαλλία κ.ά.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο. Επίσης, τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αλεξάνδρεια θα έχει σειρά επαφών με φορείς της ομογένειας.

    Τέλος, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κυβερνήτη Νοτίου Σινά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Στιγμές από τις πρώτες τους διακοπές – ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

    Η Αιγιώτισσα Ντορέττα Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Γεροντιδάκης έκαναν τις πρώτους τους...

    «Τσουνάμι» Ιγγλέζου στο «μαργαριτάρι των Calanques»

    Έκανε τη Νότια Γαλλία να… δακρύσει από χαρά η Ασημίνα...

    Greysexuals: Η νέα «γκρίζα ζώνη» στη σεξουαλικότητα των νέων

    Μετά τους asexual και τους… sapiosexual μια νέα κατηγορία «σεξουαλικότητας» εμφανίστηκε...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Το who is who των εμπρηστών

    Ανδρες που κινούνται με μοτοσικλέτες σε δασικές ή ημιδασικές...