Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το παρών στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου, ο κ.Μητσοτάκης, σημείωνε: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που πιστεύει στην ειρήνη, στη φιλία και στην αλληλεγγύη. Αξίες στις οποίες αφιέρωσε και τη δική του ζωή και δράση ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αυτές τις ώρες, η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών προς την οποία εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια»
Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από την σύζυγό του Μαρέβα, η οποία ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα έχει καλυμμένα τα μαλλιά της με πέπλο, ενώ φορά μακριά μαύρη φούστα.
