Στις 13 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για «Σπαρτιάτες» – Κασιδιάρη

    Ημερομηνία:

    Στις 13 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη των 13 κατηγορουμένων για εξαπάτηση εκλογικού σώματος, μεταξύ των οποίων είναι 11 βουλευτές που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες», ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ηθικός αυτουργός στο εν λόγω αδίκημα κι ένας δικηγόρος.

    Στο δικαστήριο υποβλήθηκαν 6 αιτήματα αναβολής, μεταξύ αυτών και του Ηλ. Κασιδιάρη.

    «Τα κωλύματα είναι πρόσκαιρα. Η συζήτηση δυσπιστίας τελειώνει τα μεσάνυχτα. Το επικαλούνται βουλευτές αλλά ο αρχηγός του κόμματος είναι εδώ. Με τόσους βουλευτές, δεν μπορεί να μένει σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να περατωθεί ταχύτατα η δίκη. Τα ζητήματα μπορούν να θεραπευθούν με διακοπή» είπε στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας να ορκιστεί ο επικεφαλής του κόμματος και μοναδικός μάρτυρας, Β. Στίγκας, ο οποίος ήταν παρών, και να ξεκινήσει η κατάθεσή του στην επόμενη συνεδρίαση.

    Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα αναβολής με την πρόεδρο να επισημαίνει πως στις 13 Μαρτίου: «Η δίκη θα γίνει οπωσδήποτε, ανεξαρτήτως αιτημάτων».

    Ο επικεφαλής των « Σπαρτιατών», Β. Στίγκας, που ήταν στο δικαστήριο ζήτησε άλλη ημερομηνία επικαλούμενος την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας εκείνη την ημέρα. Η πρόεδρος της έδρας ωστόσο αντέτεινε πως «εκτός από κατηγορούμενοι, όλοι εδώ είναι βουλευτές. Θα έπρεπε να σέβεστε τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Το προηγούμενο δικαστήριο προσπάθησε να κάνει τη δίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Παρακαλώ να είστε εδώ για να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία».

    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με μινωικές αρχαιότητες το νέο μουσείο

    Για πρώτη φορά ο Μινωικός Πολιτισμός θα κάνει την...

    Από τους πλέον δυσαρεστημένους στον κόσμο οι νέοι Ελληνες

    Από την κυβέρνηση και τους θεσμούς, μέχρι τις δημόσιες...

    Ευρωπαϊκά κίνητρα για τις καταθέσεις – Τι θα αλλάξει στις αποταμιεύσεις μας

    Μια σειρά μέτρων με στόχο να κατευθύνουν οι ευρωπαίοι...