Στο Λούβρο το δείπνο Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στους 500 καλεσμένους (φωτογραφίες)

    Ημερομηνία:

    Δείπνο προς τιμήν ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Εμανουέλ Μακρόν στο Μουσείο του Λούβρου.

    Στο δείπνο παρακάθησαν περίπου 500 καλεσμένοι, αρχηγοί κρατών -ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, επικεφαλής διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων.

    Φλίγκος
    mitsotakis-mareva-556
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι προσέρχονται στο δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

    Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, με τη βασίλισσα Ματθίλδη, οι οποίοι έφτασαν με τα παιδιά τους, το βασιλικό ζεύγος από την Ισπανία, Φίλιππος ΣΤ’ και Λετίθια, η πριγκίπισσα Άννα, ο βασιλιάς της Δανίας Φρέντερικ και η βασίλισσα Μαίρη, καθώς και η Τζιλ Μπάιντεν, η οποία εκπροσωπεί τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

    GLEARNET

    Δείτε βίντεο από την υποδοχή των ηγετών:

    INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTE DINNER | MACRON and IOC President Bach attend dinner | OLYMPIC GAMES

    Δείτε φωτογραφίες από το δείπνο

    macron-louvre__4_
    macron-louvre
    Στιγμιότυπο από την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στους προσκεκλημένους
    macron-louvre__1_
    Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου Μπριζίτ Μακρόν χαιρετά τους προσκεκλημένους στο Λούβρο
    macron-louvre__3_
    Εμμανουέλ Μακρόν, Τόμας Μπαχ
    macron-louvre__2_
    Ο Γάλλος πρόεδρος με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ προσέρχονται στο δείπνο, στην Πυραμίδα του Λούβρου
    macron-louvre__5_
    Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν με τον Τόμας Μπαχ και τη σύζυγό του

    Ανάμεσα στους καλεσμένος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αν και η επίσημη λίστα με τους παρευρισκόμενους στην τελετή έναρξης δεν έχει δημοσιευτεί, το γαλλικό ειδησεογραφικό μέσο ανέφερε πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα παραστούν, ενώ ο τελευταίος θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο Χαν Ζενγκ.

    Άλλοι Ευρωπαίοι που αναμένεται να δώσουν το παρών στην τελετή έναρξης είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα και ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ. Στην τελετή λήξης θα παραστεί ο Ντάγκλας Έμχοφ, σύζυγος της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, που βρίσκεται τώρα στον αγώνα για τον Λευκό Οίκο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το νέο σχέδιο για Πάτρα, Βόλο, Ελευσίνα και Αλεξανδρούπολη

    -Η διοίκηση του Υπερταμείου έχει εκπονήσει ένα σχέδιο ριζικής...

    Ξεκινούν σήμερα τα ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς του ΕΣΥ και στα νοσοκομεία

    Ξεκινούν σήμερα τα ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς του ΕΣΥ...

    4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας: Open Day: Scouts Luna Park

    Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Πάτρας γνωστοποιεί με ανακοίνωση του, τη διοργάνωση...

    Αχαΐα: Αυτή θα ήταν η κατανομή των εδρών με βάση το μέσο όρο των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου 2025

    Μια νέα ανάλυση δημοσκοπήσεων με την εκτίμηση κατανομής εδρών ανά εκλογική...