Στο συν η επιχειρηματικότητα της Αχαΐας τους τέσσερις πρώτους μήνες της πανδημίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία

    Ημερομηνία:

    Αρκετά θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται για την επιχειρηματικότητα στους πρώτους τέσσερις μήνες του νέου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αχαίας.

    Τα πρόσημο σε αυτούς τους τέσσερις μήνες (Ιανουάριος – Απρίλιος) ήταν θετικό, παρόλο που η αγορά στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν κλειστή.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το πρόσημο ήταν στο +234 που σημαίνει ότι είχαμε 311 νέες επιχειρήσεις που εγγράφηκαν στα μητρώα  και 77 που διαγράφηκαν και έβαλαν λουκέτο, πάντα στους τέσσερις αυτούς μήνες.

    Αναλυτικά, στην εστίαση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αυτή της επιχειρηματικότητας  άνοιξαν 199 επιχειρήσεις του κλάδου και έκλεισαν 31.

    Το ίδιο διάστημα στον κλάδο της μεταποίησης άνοιξαν 24 επιχειρήσεις και έκλεισαν 13, ενώ στον κλάδο του εμπορίου άνοιξαν 88 και έκλεισαν 33.

    Συμπερασματικά τα στοιχεία  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το επιχειρείν για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021 παρόλο που η αγορά ήταν κλειστή και οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις ανενεργές επί της ουσίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας από τα Δυτικά

    Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα  πριν τα Χριστούγεννα, με...

    Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη κοροϊδία

    του Δημήτρη Γ. Παλούμπη, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών | Διεθνών Σχέσεων...

    Πάτρα: Κλείνει ο Δήμος στις 16 Δεκεμβρίου λόγω ψήφισης προϋπολογισμού στη Βουλή

    16 Δεκέμβρη 2025: Ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού της...

    ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: Διαθέτουν και… αλκοτέστ για να γνωρίζουν οι οδηγοί… αν πρέπει να οδηγήσουν!

    Αυξημένη η κίνηση και στην αχαϊκή πρωτεύουσα λόγω… μπλόκων! Κάθε...