«Σβήνει» από την 1η Ιουλίου η ρήτρα αναπροσαρμογής – Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Power Pass

    Ημερομηνία:

    ΑΦΜ που λήγουν από το 1 έως και το 8, μπορούν να υποβάλουν σήμερα αίτηση για την έκτακτη αποζημίωση που αφορά στους λογαριασμούς  ηλεκτρικού ρεύματος: Μέσα από αυτή την διαδικασία, ουσιαστικά «αποζημιώνονται» όσοι πλήρωσαν «φουσκωμένους» λογαριασμούς την περίοδο από τον Δεκέμβριο του ’21 έως και τον Μάϊο του ’22. Και αν αυτή η ενέργεια αφορά στο παρελθόν, σε λίγες μέρες θα ενεργοποιείται ο έκτακτος μηχανισμός που φιλοδοξεί να «σβήσει» τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

    Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

    Στη Βουλή βρίσκεται ήδη το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που μεταξύ άλλων ρυθμίζει την επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος.

    ICECAP

    Ο ειδικός μηχανισμός που έχει διαμορφωθεί θα ενεργοποιηθεί από 1η Ιουλίου, με στόχο να «ξεφουσκώσουν» οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

     «Σβήνει» η ρήτρα αναπροσαρμογής

    Ο έκτακτος μηχανισμός φιλοδοξεί να απορροφήσει το 80% της επιπλέον χρέωσης στο ρεύμα.

    Πώς θα γίνει αυτό; Από τον Ιούλιο του 2022 και έως τα τέλη του έτους, και εάν απαιτηθεί με επέκταση το πρώτο εξάμηνο του 2023, εισάγεται μηχανισμός απορρόφησης των επιπλέον εσόδων των παραγωγών στην χονδρική αγορά και συγχρόνως ενισχύεται ο παρών μηχανισμός εκπτώσεων στα τιμολόγια ρεύματος οριζόντια ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή λιανικής.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Tips για τέλειο κορμί μέχρι το καλοκαίρι! Bikini ready!

    Θες το τέλειο κορμί για το καλοκαίρι.. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, ώστε...

    Αποζημίωση 50.000 ευρώ σε πολίτη που κατέφυγε στο δικαστήριο επειδή έπαθε θρόμβωση από το εμβόλιο της AstraZeneca

    Την πρώτη απόφαση για αποζημίωση πολίτη ο οποίος υποστήριξε ότι υπέστη...

    Γονείς κρατούσαν για χρόνια σε απομόνωση και μέσα «σε άθλιες συνθήκες» τα τρία παιδιά τους

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα ένα ζευγάρι Γερμανών που ζούσαν αποκομμένοι...

    Να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον θάνατό της, λέει ο αδερφός της ναυτικού που σκοτώθηκε στην Πάτρα

    «Θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το θάνατο της...