Συγκλονίζει ο χειρουργός για την δωρεά οργάνων του Άγγελου: Είδα το κορμί και είπα «Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε;»

    Ημερομηνία:

    Ο 3χρονος Άγγελος χάρισε ζωή με τον θάνατό του. Το αγοράκι μετά τον βασανισμό που έζησε στα χέρια της μητέρας και του πατριού του άφησε την τελευταία του πνοή ενώ τα όργανά του δόθηκαν για μεταμόσχευση.

    Ο Βασίλης Βούγας, διευθυντής χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων, μίλησε για τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν στο ΠΑΓΝΗ: «Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα “ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;”». 

    «Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που βλέπει ένα κορμάκι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι για αφαίρεση οργάνων… Είναι τρομερά συγκινητική και συνταρακτική στιγμή αλλά και μια στιγμή που πρέπει να μιλήσει η εμπειρία, το καθήκον, η επιστήμη. Γιατί με την αφαίρεση των μοσχευμάτων θα σωθούν άλλοι άνθρωποι».

     Τον 3χρονο αποχαιρέτισαν γιατροί και νοσηλευτές. «Ήταν μια φορτισμένη κατάσταση όλο το βράδυ γιατί ζήσαμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα αν δουλεύαμε στη μονάδα Παίδων ή στα χειρουργεία, την αγωνία της κοινωνίας για να κρατηθεί το παιδί στη ζωή που δυστυχώς δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο Δημήτρης Βρυσάλης, πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

    Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γιούλη Μενουδάκου, είπε πως «ήταν ένα από τα δυσκολότερα περιστατικά που έχουμε χειριστεί. Παρακολουθώντας την υπόθεση απευχόμασταν τη δωρεά γιατί θα σήμαινε και τον θάνατο του Άγγελου».

    ICECAP

    Η καρδιά του 3χρονου Άγγελου θα μεταμοσχευθεί σε τρίχρονο παιδί στο Βερολίνο της Γερμανίας και οι νεφροί σε έναν 37χρονο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, με ανακοίνωσή της, αναφέρθηκε στο ιστορικό του παιδιού αλλά και την γενναία απόφαση που έλαβε η γιαγιά του για την δωρεά οργάνων ενώ τονίζει πως αυτή η απόφαση αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 7 χρόνων

    Ο πρίγκιπας Λούις δεν μεγάλωσε στο ίδιο προσκήνιο όπως...

    Η ασφυξία στην αγορά και η φορολογική επιβάρυνση: Η πρόταση της Ελληνικής Λύσης για ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15%

    Του Δημήτρη Παλούμπη Η ελληνική αγορά βιώνει μια περίοδο έντονης...

    Τα «ευχαριστώ» στο ChatGPT κοστίζουν εκατομμύρια

    Λένε πως η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα, όμως το...

    Ο ποντίφικας που δάκρυσε στη Λέσβο

    Ηταν Απρίλιος του 2016 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε...