Συλλυπητήρια Ερντογάν για τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ – «Χαιρετίζω όλους τους ήρωες της παλαιστινιακής αντίστασης»

    Ημερομηνία:

    Συλλυπητήρια για τον θάνατο του επικεφαλής τους Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε σε σύγκρουση με τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Μιλώντας σε εκδήλωση με κοινοτάρχες από όλη την Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι «οι λέξεις είναι πλέον επαρκούν να περιγράψουν τις σφαγές που συμβαίνουν στη Γάζα εδώ και ένα χρόνο και που επεκτάθηκαν στον Λίβανο τον περασμένο μήνα. Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και ο ΟΗΕ έχουν γίνει παιχνίδια στα χέρια του εγκληματία που λέγεται Νετανιάχου. Η Δύση παραμένει σιωπηλή απέναντι στην ισραηλινή γενοκτονία. Δολοφόνος των 50 χιλιάδων αθώων είναι οι παράνομες κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, αλλά και όσοι υποστηρίζουν άνευ όρων την ισραηλινή κυβέρνηση είναι επίσης συνένοχοι σε αυτή τη σφαγή».

    ICECAP

    Στρέφοντας τα βέλη του και στο εσωτερικό της Τουρκίας και κάνοντας αναφορά στις μαζικές διαμαρτυρίες πολιτών του 2013, που έμειναν γνωστές «επεισόδια του πάρκου Γκεζί», είπε ότι «δεν μπορέσαμε να δούμε κανέναν από αυτούς που κατασκήνωσαν στο Ταξίμ επί ένα μήνα κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Γκεζί να διαμαρτύρεται για την Παλαιστίνη και τον Λίβανο».

    «Ως Τουρκία, είμαστε ο εχθρός του καταπιεστή και ο προστάτης των καταπιεσμένων. Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για αξιοπρέπεια και ελευθερία ενάντια στο δίκτυο γενοκτονίας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Χαιρετίζω όλους τους ήρωες της παλαιστινιακής αντίστασης και εύχομαι το έλεος του Θεού στον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, που έπεσε πρόσφατα ως μάρτυρας».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Γιώργος Ρώρος για τον θάνατο του Νίκου Παλαιοκώστα

    Ο επικεφαλής της παράταξης Ωρα Πατρών και στέλεχος του...

    Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου – Βασίλης Ράπτης: Γάμος σε έπαυλη εφοπλιστή στην Εκάλη και δεξίωση στη «Μεγάλη Βρετανία»

    Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και Βασίλης Ράπτης έζησαν το Σάββατο (26-04-2025)...

    Σχολεία: Πότε λένε “καλό καλοκαίρι” οι μαθητές – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

    Τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων για το σχολικό έτος...

    Δημόσιο: Οι πολίτες αξιολογούν τις υπηρεσίες

    Με μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αλλάξει τη σχέση...