Συμμετοχή Βουλευτή Σπύρου Τσιρώνη στις εορτές της Εξόδου του Μεσολογγίου

    Ημερομηνία:

    Την περασμένη Κυριακή 13 Απριλίου 2025 ο Βουλευτής Αχαΐας του Δημοκρατικού Πατριωτικού Λαϊκού Κινήματος ΝΙΚΗ, Σπυρίδων Τσιρώνης, παραβρέθηκε στο Μεσολόγγι, στις Εορτές της Ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος, κ. Δημήτριο Νατσιό.

    Ο Σπύρος Τσιρώνης παρέστη αρχικά στη Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία, που τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ παρακολούθησε την Ιερά Πομπή των Μεσολογγιτών. Τέλος, ακολουθώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετέβη στον Κήπο των Ηρώων, όπου συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις.

    Μετά από το επίσημο γεύμα, που παρέθεσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο Σπύρος Τσιρώνης επισκέφθηκε την έκθεση γλυπτών έργων του καταξιωμένου Έλληνα γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα, η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», στο κέντρο του Μεσολογγίου.

    Εκεί είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα πονήματα του ελληνόψυχου καλλιτέχνη, με τον οποίο είχε θερμή  και ουσιαστική συζήτηση.

    Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλα έργα, ξένα προς την Ελληνική Παράδοση, τα οποία τυγχάνουν πρόθυμης φιλοξενίας, τα έργα του κ. Τύμπα, που αναδύουν το άρωμα της Ρωμηοσύνης, δεν βρήκαν ακόμη τη θέση τους στην Εθνική Πινακοθήκη.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...