Συνάντηση του Φ. Ζαΐμη με τη Συντονίστρια Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε.

    Ημερομηνία:

    Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας και Πρόεδρο της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου της CPMR, Φωκίωνα Ζαΐμη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025 η Εθνική Συντονίστρια Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε. κ.Tanja Strniša. Τα θέματα συζήτησης επικεντρώθηκαν, κυρίως, στη διεύρυνση των στρατηγικών στόχων της ΕΕ και στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο περιοχών στα πλαίσια των Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών.

    Η κ. Tanja Strniša έχοντας διατελέσει Υφυπουργός Γεωργίας, Δασών και Τροφίμων της Δημοκρατίας της Σλοβενίας και Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Τσεχική Δημοκρατία έκανε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, την οποία θεωρεί ένα ισχυρό μέσο επίτευξης σταθερότητας και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή.

    «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μπορεί να συνεργαστεί με τη Σλοβενία στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ενισχύοντας τον κοινό στόχο, που είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η πολιτική συνοχή και η αναβάθμιση των διασυνοριακών υποδομών. Για παράδειγμα, μια πρόταση που έγινε, είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ αεροδρομίων Αράξου ή Ακτίου με τη Σλοβενία ή μέσω υδροπλάνων», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης εστιάζοντας στα οικονομικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα από τη σύνδεση των πόλεων.

    «Το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω η καλή σχέση που έχουμε δημιουργήσει με τη Σλοβενία. Η συνεργασία μπορεί να αφορά στη συνδιοργάνωση ή συμμετοχή σε έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, στη σύνταξη νέων ιδιωτικών επενδύσεων και μέσα από την αντιμετώπιση κοινών γεωπολιτικών προκλήσεων.Υπάρχει σημαντικό περιθώριο για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων και προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλουμε προσπάθεια στο επόμενο διάστημα», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν οι συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννης Κανακάρης, Νάντια Λάνταβου και Αγγελική Κωστοπούλου. Τέλος, η κ. Tanja Strniša προσκάλεσε τον κ. Ζαΐμη στην εκδήλωση «Εβδομάδα Μεσογειακών Ακτών & Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών – Mediterranean Coast and Macro-Regional Strategies Week 2025», 15-18 Σεπτεμβρίου στην Izola της Σλοβενίας.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Αχαΐας: Έδωσε το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Πάτρας

    Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και συλλαλητήριο στο κέντρο της...

    Πάτρα: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου

    Λόγω των έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με τις προβλέψεις...

    Αιγιάλεια: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

    Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι ανέρχεται...

    ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ: Δύο τροχαία σε οδό Γούναρη και Αγιο Βασίλειο – Συναγερμός στη ΕΛΑΣ

    Δύο τροχαία με δύο τραυματισμούς σε Πάτρα και Αγιο...