Συνδρομή της Ελλάδας προς τη Γαλλία με δύο αεροσκάφη για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών – Μεγάλη η ευρωπαϊκή κινητοποίηση στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    Ημερομηνία:

    Με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 συνδράμει εκ νέου η χώρα μας τη Γαλλία, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των γαλλικών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU, καθώς η χώρα πλήττεται από μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ιδίως στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της.

    Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη, τα οποία έχουν ήδη φθάσει στη Γαλλία.

    Φλίγκος

    Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος που η χώρα μας συνδράμει τις γαλλικές Αρχές για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στηρίζοντας με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

    Έμπρακτη συνδρομή προς τη Γαλλία έχουν ήδη προσφέρει η Σουηδία με δύο αεροσκάφη Air-Tractor, καθώς και η Πολωνία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Αυστρία με μηχανοκίνητες ομάδες δασοπυρόσβεσης. Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, 42.000 εκτάρια δασικής έκτασης έχουν καεί από τον Ιούνιο έως σήμερα, ενώ περισσότεροι από 10.000 πυροσβέστες δίνουν αυτή την ώρα τη μάχη της πυρόσβεσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    O Τραμπ έπαθε… Μπάιντεν και σκόνταψε ανεβαίνοντας τη σκάλα για το Air Force One – Δείτε βίντεο

    Από ένα απρόοπτο που θύμισε τον προκάτοχό του, Τζο Μπάιντεν,...

    Σοφία Βεργκάρα: Τόπλες στην πισίνα του σπιτιού της η 52χρονη ηθοποιός – Το σχόλιο της Χάιντι Κλουμ

    Το καλοκαίρι έφτασε και για τη Σοφία Βεργκάρα, όπως... ανακοίνωσε...

    ΠΑΤΡΑ: Συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου για την κατάληψη στο Madleen

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα στις 19:00 στην Πλατεία Γεωργίου...

    Σ. Φάμελλος: Απαράδεκτη η επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο Madleen

    Με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ο πρόεδρος...