Συνελήφθη και έτερο βασικό μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

    Ημερομηνία:

    Από τη συνεχιζόμενη έρευνα για την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα μετανάστες και μετά τη σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού μέλους, ταυτοποιήθηκαν νέα μέλη του κυκλώματος και εξιχνιάστηκε περίπτωση προώθησης (16) αλλοδαπών από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα κλιμακωτά σε ενδιάμεσα στάδια, αρχόμενη την 13 προς 14 Οκτωβρίου 2022.

    Ειδικότερα, αφού εξακριβώθηκε η δράση του κυκλώματος, πρώτες πρωινές ώρες της 16-10-2022, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Βαρυμπόμπης, όπου συνελήφθη βασικό μέλος του κυκλώματος τη στιγμή που προωθούσε με το αυτοκίνητο του τέσσερις αλλοδαπούς που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου από το Ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπία – μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό κατ’ εξακολούθηση.

    Φλίγκος

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα διοργάνωσε πρόσφατα καινούρια παράνομη προώθηση (16) μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οι μετανάστες, αρχικά μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη στην Ανδιανούπολη οδικώς και στη συνέχεια μέλη του κυκλώματος τους μετέφεραν σε δασώδη περιοχή του Έβρου.

    Από εκεί με τη χρήση πλαστικών λέμβων και αφού τους χώρισαν σε ομάδες διευκόλυναν την παράνομη είσοδό τους σε ελληνικό έδαφος.

    GLEARNET

    Έπειτα, με τη χρήση δύο αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου διέμειναν σε οικίες που διατηρούσε το κύκλωμα. Από εκεί ο ανωτέρω κατηγορούμενος παρέλαβε την 15-10-2022 (4) αλλοδαπούς, τη μεταφορά των οποίων ανέλαβε με αυτοκίνητο στην Αθήνα. Εκτός αυτού, ήταν υπεύθυνος να μεριμνήσει για την περαιτέρω προώθηση τους σε Ευρωπαϊκές χώρες δια της αεροπορικής οδού.

    Χαρακτηριστικό της δράσης τους αποτελεί το γεγονός ότι η αποπληρωμή των συμμετεχόντων διακινητών στα διάφορα στάδια πραγματοποιούνταν κλιμακωτά. Συγκεκριμένα, όταν ολοκληρώνονταν το εκάστοτε στάδιο της κλιμακωτής προώθησης, το μέλος του κυκλώματος που είχε επιφορτιστεί με την ολοκλήρωση του, βιντεοσκοπούσε τους μετανάστες και απέστελλε το υλικό σε γραφείο παράνομων συναλλαγών στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να αποδεσμευτεί και καταβληθεί με τη μέθοδο « HAWALA » η αμοιβή που τους αναλογεί.

    Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που πήρε το κατάστημα που έκλεισε στη Ρήγα Φεραίου – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1-2/

    Ποια περιοχή της Πάτρας απεικονίζεται στην φωτογραφία;

    Πρόκειται για την Εγλυκάδα

    ΠΑΤΡΑ: Που ήταν αυτό το κτίριο που στέγαζε την Εθνική Τράπεζα το 1900;

    Άποψη της οικίας Χαϊδόπουλου, όπου στεγαζόταν η Εθνική τράπεζα,...

    ΠΑΤΡΑ: Κάνει θραύση το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ζακυνθινού

    Ο Διονύσης Ζακυνθινός με εξήντα κομμάτια παζλ στήνει και...