Συνταγή για χορταστική κοτόπιτα με μανιτάρια του Jamie Oliver – Έτοιμη σε 30 λεπτά

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Ψάχνετε για μια νόστιμη συνταγή που θα σας ζεστάνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα; Η κοτόπιτα με μανιτάρια του Jamie Oliver είναι η τέλεια επιλογή. Αυτή η πλούσια και κρεμώδης πίτα είναι όχι μόνο γευστική αλλά και εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της. Με λίγα απλά υλικά και σε μόλις 30 λεπτά, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

    Υλικά

    • 500 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
    • Ελαιόλαδο
    • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 320 γρ. μανιτάρια
    • 320 γρ. φύλλο σφολιάτας
    • 600ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
    • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
    • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
    • 80 γρ. από ένα σακουλάκι με σπανάκι και ρόκα

    Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
    2. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 3 εκατοστών και σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
    3. Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και προσθέστε τα στο τηγάνι. Προσθέστε και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
    4. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και χαράξτε ένα τετράγωνο στο κέντρο, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών γύρω-γύρω.
    5. Αλείψτε το φύλλο με λίγο γάλα και τοποθετήστε το στο φούρνο για 17 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
    6. Προσθέστε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το γάλα. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί η κρούστα, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας επιπλέον γάλα αν χρειαστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τη μουστάρδα και τα μισά από τα χόρτα. Αλατοπιπερώστε.
    7. Αφαιρέστε την σφολιάτα από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς. Μεταφέρετε την σε μια πιατέλα και αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψτε το περίγραμμα, αφαιρώντας μόνο τα πρώτα στρώματα.
    8. Με μια σπάτουλα, αφαιρέστε το κεντρικό τμήμα της σφολιάτας, αφήνοντας ένα στρώμα στο κάτω μέρος. Προσθέστε τα υπόλοιπα χόρτα και τη γέμιση. Καλύψτε με την υπόλοιπη σφολιάτα, κόψτε και σερβίρετε.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αργολίδα: Νεκρός οδηγός ΙΧ το οποίο εξετράπη της πορείας του

    Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/1) στην...

    Πέθανε ο Δημήτρης Δημητράκας, ντράμερ των Panx Romana – ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

    Την είδηση θανάτου του ντράμερ, Δημήτρη Δημητράκα ανακοίνωσε το θρυλικό ελληνικό πανκ συγκρότημα Panx...

    Η Καρναβαλική Ακαδημία Πατρών θα ταξιδέψει στο καρναβάλι του Βιαρέτζιο της Ιταλίας

    Αντιπροσωπεία της Καρναβαλικής Ακαδημίας θα ταξιδέψει στις 6 Φεβρουαρίου...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ: ΙΧ στην διάβαση που έγινε το ατύχημα… με τις μπάρες σηκωμένες… ενώ διέρχεται το τρένο

    «Για ένα μέτρο και κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου γλυτώσαμε...
    Best Shop