Συνταγή για χορταστική κοτόπιτα με μανιτάρια του Jamie Oliver – Έτοιμη σε 30 λεπτά

    Ημερομηνία:

    Ψάχνετε για μια νόστιμη συνταγή που θα σας ζεστάνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα; Η κοτόπιτα με μανιτάρια του Jamie Oliver είναι η τέλεια επιλογή. Αυτή η πλούσια και κρεμώδης πίτα είναι όχι μόνο γευστική αλλά και εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της. Με λίγα απλά υλικά και σε μόλις 30 λεπτά, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

    Υλικά

    • 500 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
    • Ελαιόλαδο
    • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 320 γρ. μανιτάρια
    • 320 γρ. φύλλο σφολιάτας
    • 600ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
    • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
    • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
    • 80 γρ. από ένα σακουλάκι με σπανάκι και ρόκα

    Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
    2. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 3 εκατοστών και σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
    3. Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και προσθέστε τα στο τηγάνι. Προσθέστε και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
    4. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και χαράξτε ένα τετράγωνο στο κέντρο, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών γύρω-γύρω.
    5. Αλείψτε το φύλλο με λίγο γάλα και τοποθετήστε το στο φούρνο για 17 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
    6. Προσθέστε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το γάλα. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί η κρούστα, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας επιπλέον γάλα αν χρειαστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τη μουστάρδα και τα μισά από τα χόρτα. Αλατοπιπερώστε.
    7. Αφαιρέστε την σφολιάτα από το φούρνο και αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς. Μεταφέρετε την σε μια πιατέλα και αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψτε το περίγραμμα, αφαιρώντας μόνο τα πρώτα στρώματα.
    8. Με μια σπάτουλα, αφαιρέστε το κεντρικό τμήμα της σφολιάτας, αφήνοντας ένα στρώμα στο κάτω μέρος. Προσθέστε τα υπόλοιπα χόρτα και τη γέμιση. Καλύψτε με την υπόλοιπη σφολιάτα, κόψτε και σερβίρετε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δημήτρης Ανδριόπουλος (DIMAND): Αναπτύσσουμε τη νέα γενιά των έργων της επόμενης 5ετίας

    Εχοντας κλείσει 20 χρόνια λειτουργίας και 22 χρόνια από...

    Εκκληση σε Φλωρίδη και Χρυσοχοϊδη να τιμωρηθούν οι ένοχοι! «Γολγοθάς» και για πατέρα κοριτσιού από την Πάτρα

    Σημαντικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση ψευδών...

    Labubu: Ο δημιουργός της δημοφιλούς κούκλας γίνεται ο 10ος πλουσιότερος στην Κίνα

    Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι ο χαρακτήρας Labubu, που έχει κατακτήσει...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Τα καλώδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου “καμπύλωσαν”! Η εξήγηση του φαινομένου

    Ενα περίεργο φαινόμενο, μία οφθαλμαπάτη. Το βίντεο τράβηξε από...