Συνταγή για φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λεμόνι

    Ημερομηνία:

    Η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λεμόνι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και ως ελαφρύ γεύμα. Η φάβα είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, γεγονός που την καθιστά ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 500 γρ. φάβα
    • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
    • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 3-4 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
    • Κάπαρη (προαιρετικά)
    • Φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο (για γαρνίρισμα)

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
    2. Προσθέτουμε τη φάβα, το νερό ή τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
    3. Αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι η φάβα να λιώσει και να γίνει κρεμώδης.
    4. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε τη φάβα με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi.
    5. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
    6. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
    7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
    8. Σερβίρουμε τη φάβα σε πιάτα και γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη (αν χρησιμοποιούμε) και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

    Μυστικά για πιο νόστιμη φάβα:

    • Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας φάβα.
    • Μην παραβράσετε τη φάβα, γιατί θα γίνει πολύ πηχτή.
    • Προσθέστε το χυμό λεμονιού προς το τέλος του μαγειρέματος, για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του.
    • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή ρίγανη, στα καραμελωμένα κρεμμύδια.
    • Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο σας με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εντυπωσιακή Τζωρτζίνα Λιώση με Dear Violet

    Μια εμφάνιση που συζητήθηκε πολύ έκανε πριν από λίγες μέρες η Τζωρτζίνα...

    Οι 5 τρόποι με τους οποίους οι χάκερ κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

    Oι κωδικοί πρόσβασης (passwords) είναι η αχίλλειος πτέρνα της...

    Όμηρος: Αυτός είναι ο χρησμός της Πυθίας που δεν κατάφερε να λύσει και τον οδήγησε στον θάνατο

    Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής των Ελλήνων πέθανε επειδή παράκουσε...

    «Κοινωνική Στέγαση»: Στις 30 Απριλίου «εκπνέει» η προθεσμία αιτήσεων – Τι πρέπει να ξέρετε

    Στις 30 Απριλίου «εκπνέει» η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για...