Συνταγή για γαρίδες με ρύζι και αρακά – Ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο

    Ημερομηνία:

    Οι γαρίδες με ρύζι και αρακά είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο. Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές ή καρότα, για πιο πλούσια γεύση. Μην παραψήσετε τις γαρίδες, γιατί θα γίνουν σκληρές.

    Υλικά για τη συνταγή

    • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
    • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
    • 1 φλιτζάνι αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
    • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
    • 1/4 φλιτζανιού άνηθο, ψιλοκομμένο
    • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
    • Αλάτι και πιπέρι

    Οδηγίες για τη συνταγή

    1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
    3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
    4. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, 2 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι.
    5. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
    6. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
    7. Προσθέτουμε τον αρακά και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
    8. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τον αρακά στο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά.
    9. Σερβίρουμε αμέσως.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Εξόρμηση στην Κίμωλο

    Μια ολιγοήμερη απόδραση στην Κίμωλο πραγματοποίησε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου,...

    ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΚΑΣ: Ο Καθρέφτης της Κάλπης

    Του Θέμη Μπάκα Η δημοκρατία δεν είναι απλώς δικαίωμα επιλογής....

    Δυτ. Ελλάδα: Νταλίκα φορτωμένη άχυρο λαμπάδιασε στον Ε65 στο ρεύμα προς Λαμία (Βίντεο)

    Ένα σοβαρό τροχαίο συνέβη το βράδυ της Πέμπτης 21/08...