Υπάρχουν και σε άλλο χρώμα και με άλλα υλικά, αφού το σχήμα των κολοκυθιών ενδείκνυται για γέμισμα.
Το φαγάκι αυτό, μπορεί γίνει κυρίως πιάτο ή κομμένο σε μπουκιές, να συνοδεύσει τη μπύρα ή το κρασί μας.
Αν το σερβίρετε ως κυρίως πιάτο, θέλει απλώς μια δροσερή ντοματοσαλάτα δίπλα.
Γεμιστά κολοκύθια με λουκάνικο, ντομάτα και φέτα
Υλικά:
- 4 μεγάλα κολοκύθια
- 2 ώριμες ντομάτες, σε μικρά καρέ
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο της αρεσκείας μας, κομμένο σε κυβάκια
- 100 γρ. φέτα σκληρή, σε καρέ
- 2 αυγά
- 50 ml φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.σ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση, κατά μήκος και αφαιρούμε με μικρό κουτάλι το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο μια «βαρκούλα» με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Bάζουμε τα κολοκύθια σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο.
Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για 4 – 5 λεπτά και αποσύρουμε για να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη μισή ποσότητα από τη φρυγανιά, την τριμμένη φέτα, τον δυόσμο και το μείγμα λουκάνικου–ντομάτας.
Βγάζουμε τα κολοκύθια, από τον φούρνο, βάζουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου άλλα 10 – 12 λεπτά.