Συνταγή για ιρλανδέζικες κροκέτες πατάτας: Κλασικό συνοδευτικό που σερβίρεται στις pub

    Ημερομηνία:

    Αυτές οι «μπαμπάτσικες» κροκέτες συνοδεύουν τέλεια, όλα τα ψητά φούρνου και επιζητούν λίγη από τη σάλτσα του ταψιού, για να ρουφήξουν νοστιμιά και να δώσουν την τέλεια μπουκιά.

    Την Κυριακή το μεσημέρι, αυτές οι πατατοκροκέτες, σερβίρονται στις pub της Ιρλανδίας, με κάθε πιάτο που έχει φέτες ψητό μοσχάρι ή αρνί και πλούσια σάλτσα gravy.

    Αρκούν 2 φλυτζάνια πουρέ, και ελάχιστα, ακόμη, υλικά, για να έχουμε αυτές τις αφράτες πατατοκροκέτες.

    Ποσοτικά, βγαίνουν 4 μεγάλες ή 8 μικρές κροκέτες.

    Υλικά:

    Φλίγκος
    • 2 φλυτζάνια (500 γρ) πουρέ πατάτας
    • 1/3 φλυτζανιού (45 γρ) αλεύρι
    • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
    • 1 κουταλιά της σούπας ανάμεικτα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό-άνηθο)
    • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    • Αλάτι-πιπέρι λευκό

    Εκτέλεση:

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια πουρέ πατάτας, 1/3 φλιτζάνι αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά.

    Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Αλατοπιπερώνουμε.

    Μοιράζουμε σε 4 μπάλες, σε αλευρωμένη επιφάνεια και ισιώνουμε το καθένα, σε ένα «μπιφτέκι» 7-8 εκατοστών.

    Λιώνουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Τοποθετούμε τις κροκέτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα