Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια vegetarian είναι μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά με κιμά. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν μια χορταστική και γευστική επιλογή για χορτοφάγους και μη.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 1/2 φλιτζάνι βρώμη χοντροαλεσμένη
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/4 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε τα ρεβίθια με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Προσθέστε τη βρώμη, το κρεμμύδι, το καρότο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάστε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τα κεφτεδάκια για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
- Αφήστε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι.
Σερβίρισμα:
- Σερβίρετε τα ζεστά κεφτεδάκια vegetarian με ντοματοσαλάτα, τζατζίκι, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
- Μπορείτε επίσης να τα βάλετε σε σάντουιτς ή πίτες για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.