Συνταγή για κλασική μηλόπιτα – Ένα απολαυστικό επιδόρπιο ιδανικό για κάθε περίσταση

    Ημερομηνία:

    Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά. Η απλότητα της σε συνδυασμό με την ξεχωριστή γεύση του μήλου και το άρωμα κανέλας, την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση. Απλά σερβίρετε με κρέμα, σαντιγί ή παγωτό βανίλια για το απόλυτο επιδόρπιο.

    Η γλυκιά βουτυρένια ζύμη παρασκευάζεται με λίγα βασικά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα και η πλούσια γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος μήλου.

    Υλικά

    • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ. κρύο βούτυρο
    • 6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
    • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 μεγάλη πρέζα αλάτι

    Για τη γέμιση:

    • 6 μήλα
    • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 μεγάλη πρέζα κανέλα

    Επιπλέον:

    • Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
    • Ζάχαρη για πασπάλισμα στο πάνω μέρος της ζύμης
    • 1 αυγό για το άλειμμα της πίτας

    Οδηγίες

    1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε μια μεγάλη ζύμη σε σχήμα μπάλας. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
    2. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βράστε τα μήλα σε νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
    3. Στραγγίστε τα μήλα καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα.
    4. Μόλις κρυώσει η ζύμη, κόψτε τη στη μέση και ανοίξτε το ένα μέρος σε κυκλικό σχήμα σε μια επιφάνεια αλευρωμένη.
    5. Τοποθετήστε έναν κύκλο στο κάτω μέρος ενός επίπεδου ταψιού για τάρτα διαμέτρου 25cm, πιέζοντας τη ζύμη στις γωνίες με τα δάχτυλά σας.
    6. Καλύψτε τη βάση με τη γέμιση μήλου.
    7. Τέλος, τοποθετήστε τον δεύτερο κύκλο ζύμης πάνω από τη γέμιση μήλου, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά.
    8. Κόψτε την ζύμη περισσεύει γύρω-γύρω και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε την πίτα για να βγει ο αέρας.
    9. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πορτρέτο του Καραβάτζιο εκτίθεται για πρώτη φορά δημόσια στη Ρώμη

    Ένα πορτρέτο του Ιταλού μπαρόκ ζωγράφου Καραβάτζιο, το οποίο φυλασσόταν σε ιδιωτική...

    Εντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες

    Αυξάνουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα οι μεγάλες ξένες...

    Τέλος οι έξτρα χρεώσεις για τις βαλίτσες; «Καμπάνα» 189 εκατ. ευρώ σε 5 αεροπορικές χαμηλού κόστους

    Καταχρηστικές πρακτικές καταλόγισε το αρμόδιο υπουργείο της Ισπανίας σε πέντε αεροπορικές εταιρείες...
    Best Shop