Συνταγή για κλασική μηλόπιτα – Ένα απολαυστικό επιδόρπιο ιδανικό για κάθε περίσταση

    Ημερομηνία:

    Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά. Η απλότητα της σε συνδυασμό με την ξεχωριστή γεύση του μήλου και το άρωμα κανέλας, την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση. Απλά σερβίρετε με κρέμα, σαντιγί ή παγωτό βανίλια για το απόλυτο επιδόρπιο.

    Η γλυκιά βουτυρένια ζύμη παρασκευάζεται με λίγα βασικά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα και η πλούσια γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος μήλου.

    Υλικά

    • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 γρ. κρύο βούτυρο
    • 6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
    • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 μεγάλη πρέζα αλάτι

    Για τη γέμιση:

    • 6 μήλα
    • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 μεγάλη πρέζα κανέλα

    Επιπλέον:

    • Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
    • Ζάχαρη για πασπάλισμα στο πάνω μέρος της ζύμης
    • 1 αυγό για το άλειμμα της πίτας

    Οδηγίες

    1. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε μια μεγάλη ζύμη σε σχήμα μπάλας. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
    2. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βράστε τα μήλα σε νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
    3. Στραγγίστε τα μήλα καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα.
    4. Μόλις κρυώσει η ζύμη, κόψτε τη στη μέση και ανοίξτε το ένα μέρος σε κυκλικό σχήμα σε μια επιφάνεια αλευρωμένη.
    5. Τοποθετήστε έναν κύκλο στο κάτω μέρος ενός επίπεδου ταψιού για τάρτα διαμέτρου 25cm, πιέζοντας τη ζύμη στις γωνίες με τα δάχτυλά σας.
    6. Καλύψτε τη βάση με τη γέμιση μήλου.
    7. Τέλος, τοποθετήστε τον δεύτερο κύκλο ζύμης πάνω από τη γέμιση μήλου, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά.
    8. Κόψτε την ζύμη περισσεύει γύρω-γύρω και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε την πίτα για να βγει ο αέρας.
    9. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Σία Ανγνωστοπούλου στην συγκέντρωση για την Παλαιστίνη

    Σε ανάρτησή της η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς...

    Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε στο βάθος του γκρεμού ο ορειβάτης που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα

    Οι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του...

    Το Επερχόμενο Κόμμα του Σαμαρά και η Σεισμική Αλλαγή στη Δεξιά

    Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Εισαγωγή – Η...

    Στο 80% η Πατρών Πύργου

    Στα εργοτάξια της Πατρών – Πύργου βρέθηκε ο υφυπουργός...