Συνταγή για κλασική μηλόπιτα – Ένα επιδόρπιο ιδανικό για κάθε περίσταση

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά. Η απλότητα της σε συνδυασμό με την ξεχωριστή γεύση του μήλου και το άρωμα κανέλας, την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση.

    Απλά σερβίρετε με κρέμα, σαντιγί ή παγωτό βανίλια για το απόλυτο επιδόρπιο.

    Η γλυκιά βουτυρένια ζύμη παρασκευάζεται με λίγα βασικά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα και η πλούσια γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος μήλου.

    Συνταγή για κλασική μηλόπιτα (για 6 μερίδες)

    Υλικά

    350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    250 γρ. κρύο βούτυρο
    6 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
    3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    1 μεγάλη πρέζα αλάτι

    Για τη γέμιση:

    6 μήλα
    3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    1 μεγάλη πρέζα κανέλα

    Επιπλέον:

    Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
    Ζάχαρη για πασπάλισμα στο πάνω μέρος της ζύμης
    1 αυγό για το άλειμμα της πίτας

    Οδηγίες

    •  Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε μια μεγάλη ζύμη σε σχήμα μπάλας. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
    • Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βράστε τα μήλα σε νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
    • Στραγγίστε τα μήλα καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα.
    • Μόλις κρυώσει η ζύμη, κόψτε τη στη μέση και ανοίξτε το ένα μέρος σε κυκλικό σχήμα σε μια επιφάνεια αλευρωμένη.
    • Τοποθετήστε έναν κύκλο στο κάτω μέρος ενός επίπεδου ταψιού για τάρτα διαμέτρου 25cm, πιέζοντας τη ζύμη στις γωνίες με τα δάχτυλά σας.
    • Καλύψτε τη βάση με τη γέμιση μήλου.
    • Τέλος, τοποθετήστε τον δεύτερο κύκλο ζύμης πάνω από τη γέμιση μήλου, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά.
    • Κόψτε την ζύμη περισσεύει γύρω-γύρω και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε την πίτα για να βγει ο αέρας.
    • Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εύβοια: Άνδρας καταπλακώθηκε από ασανσέρ

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 70χρονος καθώς καταπλακώθηκε από ασανσέρ...

    Τέμπη – Ψαρόπουλος: Η συγκάλυψη, η Hellenic Train και τα λάθη των δικαστικών λειτουργών (βίντεο)

    Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Weekenders” μίλησε το Σάββατο ο Αντώνης Ψαρόπουλος,...

    ΤΩΡΑ: Σεισμός στις Καρυές

    Σεισμική δόνηση 4,8 στις Καρυές Χαλκιδικής

    Κεφαλονιά – Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις, καταστροφές και ανησυχία για το νέο κύμα βροχοπτώσεων – ΒΙΝΤΕΟ

    Η κακοκαιρία που πλήττει την Κεφαλονιά ταλαιπωρεί μεγάλο τμήμα του...
    Best Shop