![DIVICO](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2024/12/DIVICO.png)
Θέλετε να ετοιμάσετε ένα γεύμα που μοιάζει σαν να βγήκε από εστιατόριο σε χρόνο ρεκόρ; Με αυτή τη συνταγή για μπιφτέκια μανιταριών, το μαγείρεμα γίνεται παιχνίδι. Ακόμα και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να δημιουργήσουν αυτό το πιάτο με λίγα υλικά.
Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με απλά υλικά
Τα μπιφτέκια μανιταριών με σκόρδο και βούτυρο είναι ένα πικάντικο και νόστιμο πιάτο φυτικής προέλευσης, ιδανικό τόσο για τους λάτρεις των μανιταριών όσο και για εκείνους που αγαπούν τις μπριζόλες.
Συνταγή για μπιφτέκια μανιταριών με σκόρδο και βούτυρο
Υλικά
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο, με κομμένα τα κοτσάνια και χωρίς τα πτερύγια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ⅓ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χωρίς αλάτι
- 1½ κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο, συν 1 κλωναράκι για γαρνιτούρα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαχαίρι για να χαράξετε τα καπέλα των μανιταριών σε μοτίβο πλέγματος.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
- Τοποθετήστε τα μανιτάρια στο τηγάνι, με την χαραγμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Ψήστε, τα μανιτάρια ακάλυπτα, για 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο. Συνεχίστε το ψήσιμο, μέχρι το σκόρδο και τα μανιτάρια να ροδίσουν από κάτω και τα μανιτάρια να αρχίσουν να ιδρώνουν, περίπου 2 λεπτά.
- Γυρίστε τα μανιτάρια και πασπαλίστε με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι το καθένα.
- Ρίξτε ⅓ φλιτζάνι ζωμό και 1½ κουταλιές της σούπας ξύδι. Ψήστε, τα μανιτάρια ακάλυπτα, κουνώντας το τηγάνι περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 3 έως 4 λεπτά.
- Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κλωναράκια δεντρολίβανου.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γέρνοντας το τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να περιχύσετε τα μπιφτέκια μανιταριών με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δέσει, περίπου 1 λεπτό.
- Γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο, εάν επιθυμείτε.
![PhysioClinic](https://flamis.gr/wp-content/uploads/2025/01/physioclinic.jpg)