Ο Νοέμβριος είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσετε μια ζεστή σούπα. Η απλή και γευστική συνταγή της Mary Berry είναι ιδανική για να την ετοιμάσετε στο σπίτι. Με λίγα απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.
Πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, η σούπα ντομάτας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρει μια αίσθηση πληρότητας. Είναι η καλύτερη λύση εάν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα και επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι ζεστό τις κρύες βραδιές της εβδομάδας.
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
- 6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 x 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 150ml γάλα πλήρες
- 150ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
- 3-4 κουταλάκια του γλυκού πέστο, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Βάλτε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε τις λιαστές και τις κονκασέ, το ζωμό και τη ζάχαρη και αφήστε να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε με καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, πολτοποιήστε τη σούπα στο τηγάνι.
- Προσθέστε το γάλα και την κρέμα, αρωματίστε και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με μισό κουταλάκι του γλυκού πέστο σε κάθε μπολ.
«Το πέστο βασιλικού προσθέτει μια υπέροχη γεύση, αλλά αυτή η σούπα είναι εξίσου καλή και χωρίς αυτό», πρόσθεσε η Mary Berry.