Συνταγή για νόστιμη σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και ντρέσινγκ από φέτα

    Ημερομηνία:

    Το κρεμώδες ντρέσινγκ με φέτα κλέβει την παράσταση σε αυτή την νόστιμη και υγιεινή σαλάτα, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή για ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο.

    Υλικά

    Για το dressing με φέτα
    • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
    • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
    • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
    • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο

    Για τη σαλάτα

    • 1 συσκευασία baby σπανάκι
    • 2 φλιτζάνια ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
    • 1 κονσέρβα ρεβίθια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα
    • 2 μεσαία αγγούρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 1 φλιτζάνι κομμένη πιπεριά
    • 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα

    Οδηγίες

    Προετοιμασία dressing:

    1. Αναμείξτε τη φέτα, το γιαούρτι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν μικρό μπλέντερ τροφίμων.
    2. Χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον άνηθο.

    Προετοιμασία σαλάτας:

    1. Μοιράστε το σπανάκι, το κοτόπουλο, τα ρεβίθια, τα αγγούρια, τις πιπεριές και τα αμύγδαλα σε 4 πιάτα.
    2. Γαρνίρετε το κάθε πιάτο με 1/4 φλιτζανιού από το dressing πριν σερβίρετε τη σαλάτα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέο μουσείο τέχνης του Ντουμπάι – Ενα αριστούργημα του μεγάλου Tadao Ando

    Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando...

    Ελαιόλαδο: Δάκος και ξηρασία φέρνουν νέο κύμα με ανατιμήσεις

    22Απογοητευτική εικόνα παρουσιάζουν τα πρώτα στοιχεία για τη φετινή...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17-11-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΕΤΩΝ 84 ΘΑΝΟΝΤΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...