Το κρεμώδες ντρέσινγκ με φέτα κλέβει την παράσταση σε αυτή την νόστιμη και υγιεινή σαλάτα, η οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή για ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία baby σπανάκι
- 2 φλιτζάνια ψημένο κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
- 1 κονσέρβα ρεβίθια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα
- 2 μεσαία αγγούρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι κομμένη πιπεριά
- 1/4 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
Οδηγίες
Προετοιμασία dressing:
- Αναμείξτε τη φέτα, το γιαούρτι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν μικρό μπλέντερ τροφίμων.
- Χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον άνηθο.
Προετοιμασία σαλάτας:
- Μοιράστε το σπανάκι, το κοτόπουλο, τα ρεβίθια, τα αγγούρια, τις πιπεριές και τα αμύγδαλα σε 4 πιάτα.
- Γαρνίρετε το κάθε πιάτο με 1/4 φλιτζανιού από το dressing πριν σερβίρετε τη σαλάτα.