Το γεγονός είναι ότι ο καιρός ανοίγει και οι βραδιές με φίλους, κρασί, ποτό και μεζεδάκια, μπαίνουν και πάλι στο κοινωνικό μας πρόγραμμα.
Τα νόστιμα ντιπ που συνοδεύουμε με κράκερ, nachos, ή φρυγανισμένες φέτες ψωμιού, ετοιμάζονται πολύ γρήγορα και μπορούν να σταθούν δίπλα στα ποτά μας, χωρίς να χρειάζονται πολλές και δύσκολες προετοιμασίες.
Τα ζεστά ντιπ με λιωμένα τυριά, είναι πιο πλούσια και χορταστικά και ιδανικά για δροσερές βραδιές.
Αν είναι μάλιστα και ελαφρώς πικάντικα τότε η βραδιά θα αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον.
Quesorizo ή Choriqueso (Λουκάνικο με λιωμένο τυρί)
Υλικά:
- 100 γραμμάρια λουκάνικο chorizo (ψιλοκομμένο)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 – 3 κουταλιές της σούπας πιπεριές jalapeño σε φέτες από βάζο (ψιλοκομμένες)
- 100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
- 100 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι (ή ένα αντικολλητικό τηγάνι) σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το chorizo και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει και να βγάλει τα λάδια του.
Βγάζουμε το chorizo από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο, αφήνοντας πίσω το πικάντικο λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι με το λάδι chorizo, σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες πιπεριές jalapeños, κάνουμε ένα ανακάτεμα και βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
Επιστρέφουμε το chorizo στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και το τριμμένο cheddar.
Αν το σκεύος μπαίνει στον φούρνο, το βάζουμε απευθείας κάτω από δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο πριν βουτήξουμε nachos ή κράκερς.
