Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. φρέσκο γάλα
5 φύλλα ζελατίνας
70 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
2 λουβιά βανίλιας
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες στο γάλα. Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη, το ρούμι και τις βανίλιες (που τις σκίζουμε και βάζουμε τους σπόρους). Προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν διπλασιαστεί σε όγκο και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το γάλα όπου μούλιασαν οι ζελατίνες. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρές φόρμες και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 10 ώρες. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι της αρεσκείας μας.