Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα γρήγορο και εύκολο συνοδευτικό για τα γεύματά τους. Με λίγα απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, θα έχετε έτοιμες τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου.
Όλα γίνονται σε ένα ταψί και σε ελάχιστο χρόνο. Χρειάζεστε μόνο πατάτες, ελαιόλαδο, σκόρδο και δεντρολίβανο. Ο συνδυασμός του σκόρδου και του δεντρολίβανου δίνει στις πατάτες μια μοναδική γεύση. Ταιριάζουν τέλεια με κρέας, πουλερικά ή λαχανικά.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε τρία κομμάτια η καθεμία
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
- 3 κλωναράκια δενδρολίβανου, τα φύλλα ψιλοκομμένα
- αλάτι θαλασσινό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί με το ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδου. Αλατοπιπερώστε καλά και ανακατέψτε.
- Ψήστε στο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, τα τελευταία 10 λεπτά.
- Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε αμέσως.