
Οι ψητές μελιτζάνες με ντομάτα και μοτσαρέλα είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ελαφρύ γεύμα. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σκόρδο ή βασιλικό, για να δώσετε άρωμα στις μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά, όπως φέτα ή γραβιέρα, αντί για μοτσαρέλα.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
- Αλατίζετε τις φέτες μελιτζάνας και τις αφήνετε για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια, τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τις φέτες μελιτζάνας.
- Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με ρίγανη.
- Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε πάνω από κάθε φέτα μελιτζάνας μια φέτα ντομάτας και μια φέτα μοτσαρέλας.
- Ψήνετε για άλλα 10 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
- Σερβίρετε τις ψητές μελιτζάνες ζεστές ή κρύες.

