Οι ψητές σαρδέλες είναι ένα κλασικό και νόστιμο πιάτο. Με λίγα απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, μπορείτε να απολαύσετε μια συνταγή γεμάτη μεσογειακές γεύσεις.
Αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή του Chris Cosentino, σεφ του διάσημου εστιατορίου Incanto στο San Francisco. Ο διακεκριμένος σεφ τηγανίζει τις σαρδέλες, οι οποίες είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαζί με ένα μείγμα από ελιές, κάππαρη, ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό και καυτερές πιπεριές. Για να γίνει αυτό το πιάτο κυρίως γεύμα, προτείνει να το συνοδεύσετε με μια τραγανή σαλάτα με αγκινάρες.
Υλικά για τη συνταγή
- 6 αγκινάρες
- 350 γραμμάρια γλυκοπατάτες, τριμμένες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε
- 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση, συν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 18 φρέσκες σαρδέλες (περίπου 55 γραμμάρια η καθεμία), καθαρισμένες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3/4 φλιτζανιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
- 3 φλιτζάνια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη ρίγανη
- 2 κουταλιές σούπας κάππαρη, στραγγισμένη
- 2 καυτερές πιπεριές, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
- 4 φλιτζάνια baby ρόκα (115 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο