
Ανακάλυψα αυτή τη συνταγή σε ένα βιβλίο μαγειρικής του 1989 το “Classic Techniques of Italian Cooking”, στη βιβλιοθήκη ενός φίλου.
Μου τράβηξε την προσοχή ότι χρησιμοποιούσε μία τεχνική που δεν είχα ξαναδεί σε ζυμαρικά.
Ανακάτευε τα ξηρά ζυμαρικά, με ελαιόλαδο και τα άφηνε, έτσι, να «μουλιάσουν» για 20 λεπτά, περίπου.
Στο βιβλίο ανέφερε ακόμη, ότι αυτή η συνταγή έχει ρίζες, πολλών δεκαετιών, στο Νότο της Ιταλίας και συγκεκριμένα, στη Νάπολη.
Έψαξα και βρήκα, ότι η συγκεκριμένη παρασκευή, είναι από τις δημοφιλέστερες στα σεμινάρια μαγειρικής, σε όλη την Ιταλία.
Ζυμαρικά φούρνου με κόκκινη σάλτσα
Υλικά:
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 500 γρ. οποιοδήποτε κοντό σωληνωτό ζυμαρικό (όπως σέλινο)
- 3 κονσέρβες αποφλοιωμένα ντοματάκια με τον χυμό τους
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε σε αυτό τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν παντού από το λάδι.
Αφήνουμε τα ζυμαρικά να μουλιάσουν στο λάδι για περίπου 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Προσθέτουμε τις ντομάτες από την κονσέρβα, στο μπολ με τα ζυμαρικά, με τον χυμό τους, μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και μετά μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο ταψί (pyrex).
Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας δύο ή τρεις φορές, κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Βγάζουμε το ταψί, από τον φούρνο και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον τυρί.
