Η τάρτα μπανόφι (banoffee) είναι ένα γλυκό που θα σας μαγέψει από την πρώτη μπουκιά. Ένα εκρηκτικό μείγμα καραμέλας, μπανάνας και τραγανών μπισκότων που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ένα επιδόρπιο με πλούσια γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα
- 1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 3 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
- 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
- καφές εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Συγκεντρώστε τα υλικά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
- Αναμείξτε τα τριμμένα μπισκότα, τη λευκή ζάχαρη, το τζίντζερ (εάν το χρησιμοποιήσετε) και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεσαίο μπολ.
- Αδειάστε το μείγμα της βάσης και απλώστε το σε μια φόρμα για τάρτα με αποσπώμενο πάτο.
- Ψήστε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Αφήστε την κρούστα να κρυώσει σε μια σχάρα για 15 λεπτά.
- Απλώστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα στην κρύα κρούστα και τοποθετήστε τις μπανάνες ομοιόμορφα από πάνω.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη σ’ ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές, για περίπου 3 λεπτά. Απλώστε τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.
- Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Πασπαλίστε με τρούφα σοκολάτας, κακάο σε σκόνη και/ή σκόνη εσπρέσο, εάν επιθυμείτε, πριν σερβίρετε.