Αυτές οι νόστιμες και τραγανές πατάτες είναι ιδανική επιλογή για συνοδευτικό ή για ένα γευστικό βραδινό γεύμα. Το αλμυρό τυρί και το γλυκό μέλι προσδίδουν μια ξεχωριστή γεύση στις πατάτες. Μια συνταγή που σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 4 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
- αλάτι
- τυρί φέτα, για να τρίψουμε
- μαϊντανός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό προσθέτοντας 1 κ.σ αλάτι. Αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στον ατμό για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220°C.
- Τοποθετούμε ένα ταψί με μια στρώση λάδι στο φούρνο να ζεσταθεί για 10 λεπτά.
- Τοποθετούμε το σκόρδο σε ένα τετράγωνο αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε με λίγο λάδι για να καλυφθεί. Τυλίγουμε το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο για να σφραγιστεί.
- Τοποθετούμε τις ψημένες πατάτες και το σκόρδο στο ζεστό ταψί και τις ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν παντού.
- Όταν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, μαγειρεύουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει παντού.
- Προσθέτουμε το μέλι και τις νιφάδες τσίλι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μπέικον και το μέλι πάνω στις τραγανές πατάτες και πιέζουμε λίγες μαλακές σκελίδες του ψημένου σκόρδου από το αλουμινόχαρτο.
- Ανακατεύουμε ώστε οι πατάτες να καλυφθούν καλά.
- Τρίβουμε πάνω από τη φέτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.