Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με κολοκυθάκια είναι μια γρήγορη, υγιεινή και γευστική επιλογή για ένα καθημερινό γεύμα. Τα κολοκυθάκια προσθέτουν μια δροσερή και ελαφριά υφή, ενώ η σάλτσα σκόρδου και μυρωδικών απογειώνει τη γεύση.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 300 γραμμάρια ζυμαρικά (π.χ. πενές, φουσίλι, σπαγγέτι)
- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Τριμμένη παρμεζάνα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Οδηγίες για τη συνταγή
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να αρωματίσει, περίπου 1 λεπτό.
- Ρίξτε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον μαϊντανό, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια. Ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν τα υλικά.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα, αν θέλετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στο μείγμα, όπως κρεμμύδι, πιπεριά ή ντομάτα.
- Αντί για μαϊντανό και βασιλικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως δυόσμο ή θυμάρι.
- Για μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη ή φρέσκο πιπέρι τσίλι.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά με ρύζι ή κινόα για μια πιο ελαφριά εκδοχή.