ΣΥΝΤΑΓΗ: Spring rolls με σάλτσα φιστικιού

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τα spring rolls

      • 1 μεγάλο καρότο, σε λεπτές λωρίδες
      • 1 αγγούρι, σε λεπτές λωρίδες
      • 1 πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
      • 1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
      • 8 φύλλα ρυζιού
      • ½ ματσάκι φύλλα δυόσμου
      • ½ ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλλιανδρου
      • ½ ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού

    Για τη σάλτσα φιστικιού

    • ½ φλιτζ. φιστικοβούτυρο
    • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
    • 1 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
    • 1 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
    • 1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
    • 1 κουτ. σούπας νερό (ή επιπλέον αν χρειαστεί να αραιώσει η σάλτσα)
    • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • ¼ κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)

    Δροσερά, νόστιμα και χορταστικά spring rolls που θα λατρέψετε. Τη γεύση τους απογειώνει η σάλτσα φιστικιού.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Spring rolls: Αρχικά ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά και τα φρέσκα μυρωδικά, κόβοντας τα καρότα, το αγγούρι και την πιπεριά σε λωρίδες και φέτες.

    Βήμα 2

    Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Βουτάμε κάθε φύλλο ρυζιού στο νερό για περίπου 10”-15”, μέχρι να μαλακώσουν.

    Βήμα 3

    Απλώνουμε το πρώτο φύλλο ρυζιού σε μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετούμε λίγα από τα λαχανικά και τα μυρωδικά στο κέντρο του.

    Βήμα 4

    Διπλώνουμε τις πλευρές του προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά για να σχηματίσουμε ένα ρολάκι.

    Βήμα 5

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ρυζιού και τα υλικά.

    Βήμα 6

    Σάλτσα φιστικιού: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας (ή ταμάρι), το μέλι (ή σιρόπι αγαύης), το ξίδι ρυζιού, τον χυμό λάιμ και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 7

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

    Βήμα 8

    Σερβίρουμε τα ωμοφαγικά ρολάκια σε μια πιατέλα με τη σάλτσα φιστικιού σε μικρά μπολ για βούτηγμα.

    Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το σεξ σήμερα: Λιγότερες επαφές, περισσότεροι σύντροφοι και νέα πρότυπα – Αποκαλυπτική μελέτη

    Σημαντικές διαφορές στη σεξουαλική συμπεριφορά παρουσιάζουν οι ενήλικες του...

    Τα φαγητά «των φτωχών»: 6 παραδοσιακά πιάτα που τα πήρε ο χρόνος

    Παραδοσιακά φαγητά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων. Που χόρταιναν τους...

    Μαγαζί σερβίρει… γύρο από σολομό

    Υπάρχει, άραγε, άνθρωπος που δεν του αρέσει ο Μ,;...

    Σεξ: 7 παραμελημένες ερωτογενείς ζώνες που θα απογειώσουν την ευχαρίστηση

    Όταν μιλάμε για την ευχαρίστηση και την οικειότητα, δεν...