Site icon Flamis.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΤΕ: “Κατάργηση του Ανοσιουργήματος, που λέγεται «θετική προσωπική διαφορά»”

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΤΕ: “Κατάργηση του Ανοσιουργήματος, που λέγεται «θετική προσωπική διαφορά»”
Ολοκληρώθηκαν, οι Εκλογικές Διαδικασίες για την ανάδειξη των Τοπικών και Περιφερειακών Οργάνων Διοίκησης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ, ενός Συλλόγου που είναι το μεγαλύτερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο στην Ευρώπη, αφού έχει 32.000 ταμειακά εντάξει μέλη και είναι διαρθρωμένο σε 21 Περιφερειακά Τμήματα Πανελλαδικά .
Οι Εκλεγέντες για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, το οποίο έχει στη δύναμή του 1.775 μέλη, συγκροτήθηκαν σε Σώμα σήμερα 20-1-2023.
Πρώτη προτεραιότητα, του προγράμματος δράσης του 2023, όπως αυτό εισηγήθηκε ο Πρόεδρος κ. Ρόζης, είναι η δημοσιοποίηση της ανυποχώρητης απαίτησής μας, της άμεσης κατάργησης των διατάξεων του νόμου περί θετικής προσωπικής διαφοράς, από κάθε αρμόδια Αρχή .
Την κατάργηση αυτού του Ανοσιουργήματος, που λέγεται «θετική προσωπική διαφορά» και που θεσπίσθηκε με διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, 4387/2016 και που διατηρήθηκε και με το νόμο 4670/2020 Βρούτση, με το άθλιο επιχείρημα, περί επανυπολογισμού των συντάξεων και που είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει η θετική προσωπική διαφορά για τους παλαιούς συνταξιούχους, οι περισσότεροι των οποίων καταδικάστηκαν να μη δουν αύξηση στις συντάξιμες αποδοχές τους, μέχρι το τέλος της ζωής τους.
Ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η αναδρομική ισχύ των ως άνω νόμων, αποτελούν παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία. Οι παλιοί αυτοί Συνταξιούχοι έφυγαν – συνταξιοδοτήθηκαν με την ισχύουσα τότε, κείμενη νομοθεσία και με τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων, συνταξιοδοτήθηκαν υποχρεωτικά και με πλήρη σύνταξη, χωρίς να έχουν την ευχέρεια της με αίτησή τους περαιτέρω παραμονής τους στην υπηρεσία, κάτι που δόλια αγνοήθηκε από τον νομοθέτη του 4387/2016.
Κατ΄ εφαρμογή μάλιστα εκείνης, τότε ισχύουσας νομοθεσίας, οι εν λόγω συνταξιούχοι, έλαβαν την εφάπαξ αποζημίωση μειωμένη, λόγω πλαφόν του Α.Ν. 99/67 όπως τροποποιήθηκε με τον Α.Ν. 179/67 παίρνοντας το 1/3αυτού, που δικαιωματικά τους αναλογούσε, από το νόμο 2112. Δηλαδή υποχρεώθηκαν στην καταναγκαστική χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού.
Αγνοεί σήμερα, η Πολιτεία ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι αποκαλούμενοι τάχα παλιοί συνταξιούχοι, είναι γεννήματα ενός πολέμου, πέρασαν από έναν εμφύλιο, συνεισέφεραν τα μέγιστα για την ανόρθωση αυτού του Τόπου, συνέβαλαν στην σωτηρία του Ασφαλιστικού με τα περήφανα « δομημένα ».
Ηθελημένα αγνοεί, η Πολιτεία, ότι όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια οι συντάξεις όλων περιορίστηκαν κατά 40-50% και για όλους αυτούς τους παλιούς τάχα, συνταξιούχους τους λέει, ανάλγητα, η Πολιτεία ότι δήθεν χρωστάνε και από πάνω, αφού έχουν θετική προσωπική διαφορά .
Τώρα που η οικονομία πήρε τα πάνω της, με τη συμβολή όλων μας και πολλές αδικίες διορθώνονται, αντί να τους επιστραφεί κάτι από τα χρωστούμενα, τα χαμένα, κατ’ οικονομία, τους φέρνουν, τους παρουσιάζουν ότι χρωστάνε και από πάνω (θετική προσωπική διαφορά) και λόγους συνδικαλιστικής ευπρέπειας δεν σχολιάζουμε την αθλιότητα που υπηρετείται με την αναδρομικότητα του Νόμου και όχι μόνο.
Η θέσπιση της προσωπικής διαφοράς, είναι άδικη και καταφανέστατα ανεπίτρεπτη και ιδιαίτερα για τη μεγάλη πλειοψηφία των χιλιάδων παλαιών Συνταξιούχων, που βρέθηκαν ξαφνικά με χρέος 300 και 400 € /μήνα και το οποίο θα εξοφλούν ισοβίως και δεν θα λάβουν πραγματική αύξηση των Συντάξεών τους ποτέ εν ζωή!. Το υπερβάλλον δηλαδή αυτό ποσό θα συνεχίσει να παραμένει σαν χρέος εντιμότητας και συνεισφοράς, μέχρι να κλείσουν τα μάτια τους.
Η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός και η κατά τεκμήριο αυξημένη ιατροφαρμακευτική δαπάνη, φαίνεται, κατά το Οικονομικό Επιτελείο, να μην επηρεάζουν τους πλέον αδικημένους παλαιούς συνταξιούχους, και τους πλέον ευάλωτους, λόγω ηλικίας, των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται και αφήνονται, τι ειρωνεία, εκτός των όποιων αυξήσεων που όλοι οι άλλοι δικαιούνται, ή τους χορηγείται, επί το ακριβέστερο για το 2023.
Καλούμε την Κυβέρνηση και ευελπιστούμε να ανταποκριθεί θετικά, στο κάλεσμά μας και να επανεξετάσει τις αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, την κατάργηση του οποίου είχε προεκλογικά δεσμευτεί, αλλά διατηρήθηκε με το νόμο 4670/2021, απονέμοντας τη στοιχειώδη δικαιοσύνη με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην Ανταποδοτική Σύνταξη και τη χορήγηση της προβλεπόμενης για το 2023 αύξησης σε όλους .
Για το Περιφερειακό Τμήμα Πατρών
Ρόζης Παναγιώτης, Πρόεδρος
Exit mobile version