Συνταξιούχος αστυνομικός καταδικάστηκε για απάτη με αγοραπωλησίες αυτοκίνητων – Ένοχος και ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων

    Ημερομηνία:

    Πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών για απάτη με αγοραπωλησίες αυτοκινήτων μέσω αγγελιών που αναρτούσαν τα θύματα σε γνωστή ιστοσελίδας πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης του, ενώ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

    Εκτός από τον αστυνομικό, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί πλέον, μιας και η υπόθεση αφορούσε το 2018, το δικαστήριο, με την ίδια απόφαση, επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 5 μηνών στον ιδιοκτήτη μάντρας, αναστέλλοντας και στην περίπτωσή του την εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο. Για την υπόθεση αθωώθηκαν τέσσερα άτομα που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών, το ύψος της απάτης προσδιορίστηκε σε 126.000 ευρώ. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε συνολικά 13 καταγγελίες στις πόλεις του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας κ.ά., αλλά για ορισμένες απ’ αυτές οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν για τυπικούς λόγους.

    Κατά το ίδιο κατηγορητήριο, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα εντόπιζαν τα θύματά τους από αγγελίες που αναρτούσαν στο Διαδίκτυο και αφού συμφωνούσαν με τους υποψήφιους πωλητές το τίμημα της αγοραπωλησίας και τους όρους αποπληρωμής, τους απέστειλλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διαδικτυακής εφαρμογής πλαστές τραπεζικές αποδείξεις των ποσών που αντιστοιχούσαν στις υποτιθέμενες αγοραπωλησίες. Όταν αποκτούσαν την κυριότητα των οχημάτων τα μεταπωλούσαν σε τρίτα πρόσωπα έναντι νέων τιμημάτων χρησιμοποιώντας όμως τα στοιχεία των εξαπατηθέντων ιδιοκτητών για να συμπίπτουν οι άδειες κυκλοφορίας με τα στοιχεία τους.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

    Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...